Συνεχίζονται οι εργασίες στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου

0
6479

Το σπουδαίο και θεάρεστο έργο της ανάδειξης και του εξωραϊσμού του παλαιού εξωκλησίου του Αγίου Δημητρίου Κω που υπάγεται στην Ιερά Μονή Αγ. Νεκταρίου Κω, συνεχίζει η εθελοντική ομάδα των «Φίλων Αγίου Δημητρίου».
Η κάμερα του Kos tv, βρέθηκε στο παραδοσιακό αυτό εξωκλήσι, όπου ο Σταμάτης Μάμμης, ο Δημήτρης Ρουτζαμάνης και ο εργολάβος ξηράς δόμησης Κωνσταντίνος Ιεροκλής -και οι τρεις μέλη των «Φίλων Αγίου Δημητρίου»-, εξήγησαν τις τελευταίες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στον Άγιο Δημήτριο και αφορούν τη θερμοπρόσοψη, μιας και η υγρασία εδώ και χρόνια «ταλαιπωρούσε» τους τοίχους και τις αγιογραφίες.
Ο κ.Μάμμης τόνισε πως βρίσκονται πλέον στο τέλος των εργασιών και μιας και το εξωκλήσι είναι του 1971, χρειάζονταν γερές παρεμβάσεις. Πρόσθεσε πως ο κ.Ιεροκλής είναι κοντά σε όλες τις εκκλησίες, στη μνήμη του πατέρα του Δημήτρη ενώ αναφέρθηκε και στον Γιώργο Μανούσογλου που αμφότεροι έκαναν έργο και στον Άγιο Νεκτάριο. Τέλος, αναφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ Ναθαναήλ, με την ευχή του οποίου πραγματοποιούνται όλες οι εργασίες ενώ ελπίζουν στο μέλλον να γίνει και ένα πανηγύρι προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου, μιας και είναι κάτι που το ζητάει ο κόσμος.
Ο εργολάβος κ.Ιεροκλής μίλησε για το σύστημα θερμοπρόσοψης που τοποθετήθηκε προκειμένου να σωθεί η εκκλησία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εργάστηκε εθελοντικά.
Ο κ.Ρουτζαμάνης ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και βοηθούν στο έργο που γίνεται για τον Άγιο Δημήτριο και ιδιαίτερα τον κ.Κώστογλου Δημήτρη  του «Κώστογλου stwre», που βοήθησε στο κομμάτι των υλικών για τη θερμοπρόσοψη, ενώ ανέφερε πως η στήριξη του κόσμου είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Πηγη: kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ