Γ. Χατζημάρκος: Ντρέπεται κανείς; Αυτός είναι ο κατ’ όνομα ΧΥΤΑ της Κω στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα που πέρασε στην διαχείριση του ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου

33
10853

Ντρέπεται κανείς ;
Αυτός είναι ο κατ’ όνομα ΧΥΤΑ της Κω στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα που πέρασε στην διαχείριση του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.
Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε, πριν από μόλις επτά ημέρες, άλλη μια προβληματική υποδομή με στόχο να την αποκαταστήσει. Σε ένα χώρο όπου δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα, δεκάδες χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων χωρίς στοιχειώδη περιβαλλοντική διαχείριση.
Πως λέγεται αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες ;
Αν το πεις, θα δεχθείς τα πυρά των «δημοκρατικών δυνάμεων» !
Αν δεν το πεις, είσαι συνεργός σε έγκλημα.
Όπως και να γίνει, οι υπεύθυνοι αυτής της τραγικής κατάστασης θα βρουν δεκάδες αστείους λόγους για να μην φταίνε σε τίποτα, αντίθετα θα φταίνε αυτοί που αναλαμβάνουν να σταματήσουν αυτό το αίσχος.
Τι γίνεται τώρα; Πιάσαμε δουλειά και βάζουμε τάξη. Συνηθισμένοι είμαστε. Όπως, δυστυχώς, είμαστε συνηθισμένοι και στο να δουλεύουμε ενώ οι υπαίτιοι αυτής της τραγικής κατάστασης μας λοιδορούν.
Απλά, γιατί δεν έχουν ίχνος αισθήματος καθήκοντος και ευθύνης. Εν τω μεταξύ, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις του νησιού πλήρωναν και πληρώνουν τέλη για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση αυτής της υποδομής.
●Τι χρειάζεται για να στείλεις ένα μηχάνημα στο συνεργείο για το ετήσιο service του ή επισκευή ; Αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες για τον σκοπό αυτό. Τίποτα περισσότερο.
●Τι χρειάζεται για να σταματήσεις τα στραγγίσματα να ρέουν στην γη και να καταλήγουν και σε γειτονικά ρέματα ; Αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες για τον σκοπό αυτό. Τίποτα περισσότερο.
Και πόσα άλλα, για τα οποία θα χρειαστεί να δουλέψουμε εντατικά ώστε το συντομότερο δυνατόν να φέρουμε αποτελέσματα.
Όχι, δεν κατέστρεψε τον ΧΥΤΑ της Κω η φωτιά του Ιουλίου γιατί αυτά έχουν αποτυπωθεί, και μάλιστα σε σχετικό ΦΕΚ, ήδη από τον Απρίλιο. Η φωτιά χειροτέρεψε μια ήδη τραγική κατάσταση.
Ξαναρωτάω εγώ : ντρέπεται κανείς ;
Όσοι έπρεπε να έχουν μια πιο ταπεινή προσέγγιση, μας ζήτησαν να τους πούμε και ένα μπράβο! Οπως θα έχετε ήδη μάθει ή καταλάβει, προφανώς, δεν το είπαμε!
Ας μιλήσουμε λοιπόν, και επιτέλους, για το Περιβάλλον. Μέχρι σήμερα, ακούμε για εγωϊσμούς, καταγωγή, «δημοκρατικά ιδεώδη» και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να οδηγήσει την συζήτηση μακριά από το περιβαλλοντικό ζήτημα και την ουσία του.
Όμως, γι’ αυτό ιδρύθηκε ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, στην προεδρία του οποίου έχω την ατυχία, με νομοθετική πρόβλεψη, να υπηρετώ. «Ατυχία», γιατί πρέπει καθημερινά να δίνω μάχες σκιών με ένα αδίστακτο «χθές» και όλες τις νοσηρές νοοτροπίες του και ταυτόχρονα «Προνόμιο» γιατί επίσης καθημερινά κερδίζονται μάχες που εγγυώνται ένα καλύτερο Περιβάλλον στις γενιές που έρχονται.
Συζήτηση για το Περιβάλλον χωρίς το Περιβάλλον, δεν μπορεί να γίνεται θα σκεφτεί κάποιος αφελής.
Στις «δημοκρατικές δυνάμεις» που ύψωσαν το ανάστημα της καταγωγής τους, έχω να πω μόνο ένα πράγμα : Η Δημοκρατία αγαπά την Αλήθεια, την Ευθύνη, το Καθήκον και τον Σεβασμό στα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες για να απολαμβάνουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και όχι μόνο δηλώσεις.
Ο κατ’ όνομα ΧΥΤΑ Κω, στα χέρια του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, θα γίνει κανονικός ΧΥΤΑ.
Που δεν θα προσβάλλει τον Πολιτισμό μας,
Που δεν θα μας ντροπιάζει,
Που δεν θα μολύνει το Περιβάλλον.
Καλημέρα

 

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

    • Εμενα σαν νεοδημοκρατης με έκανες να βρίζω ολη την νεα δημοκρατια.Πηρες στο λαιμό σου,ναβροζιδη,σβυνου,κρητικο.Αυτους τους έσβησες τελείως.Εαν δεν σου κάνει κόπο,κανε μια δημοσκόπηση να δεις γην αλήθεια,και τι θα πάρεις στην κω.Στα τάρταρα πηγες.Το κακο ειναι οτι χαθηκαν εκατονταδες χιλιαδες ψηφοι,κατα της νέας δημοκρατίας.Χατζημαρκο ξυπνα,πριν σε ξυπνήσει ο Μητσοτάκης.Μαθε το καλά,τον Νικηταρά τον υποστηρίζουν όλοι.Νεοδημοκρατες και μη.

  2. Εσύ κ. Περιφερειάρχη που θα μας φέρεις τα σκουπίδια είσαι καλύτερος. Έλεος για να δούμε και εσείς τι θα κάνετε με τον ΧΥΤΑ γιατί στην Αστυπάλαια τον έχετε χρόνια και δεν έχετε κάνει τίποτα. Ευχαριστώ!!!!

  3. Τα καλυμνικα σκουπιδια που αποφασισες να φερεις, θα φτιαξουν τον χυτα? Ειναι πρωτοφανης και αμετροεπης η σταση σου και των στελεχων σου.
    Κανε εργα χωρις πολλα λογια και αντιπαραθεσεις.
    Και να μας πεις ποιος θα μεταφερει τα καλυμνικα σκουπιδια στην κω και ποσα θα εισπραξει στην πενταετια.

  4. Μόνο ο ΧΥΤΑ σας ενδιαφέρει στο νησί μας? Ότι μας συμφέρει δηλαδή? Στον οποίο θα μας φέρνετε και τα σκουπίδια της Καλύμνου λες και δεν φτάνουν τα δικά μας? Αλήθεια, από όταν οι αστυνομικοί έκλεισαν τον περασμένο χειμώνα τη λακούβα στον Επαρχιακό και φάνηκε ξεκάθαρα η ανυπαρξία σας σε όλο το πανελλήνιο, τί άλλαξε? Θα σας πω εγώ: Τίποτα…! Το ότι δεν πρόκειται να φτιαχτεί ποτέ Χοτ Σποτ στη μονάκριβη σας Ρόδο πάρα την μεγάλη κίνηση και μας τους φέρνετε εδώ? Μπορείτε τουλάχιστον να κάνετε αυτό το ελάχιστο έργο σας και να κρατήσετε το στόμα σας μια φορά κλειστό?

    • Ώπα τι φρούτο είσαι εσύ;;;Πόσο πάει το μεροκάματο χαπατο;;;σε τακτοποίησε κι εσένα ο χαζημαρκος;;

    • Εσύ κοιμάσαι βλήμα.Ο ΧΥΤΑ της Κω έχει πουληθεί σε μεγάλα συμφέροντα για αυτό κοπτεται ο χαζημαρκος.Ειναι πολλά τα φράγκα υποτακτικέ.

  5. ο Νικηταράς ΨΗΦΙΣΕ να έρχονται τα σκουπίδια. τι υποστηρίζεις έναν άσχετο φοβικό ψεύτη; Αυτός. έπρεπε να αντιδράσει, όταν έπρεπε. Τωωωρα είναι αργά. για ψεύτικα δάκρυα.

    • Εγώ θα θελα πάλι να δω το πόθεν έσχες όλων όσων εμπλέκονται διαχρονικά και δημάρχων και συμβούλων.Κι οποιος κάνει ότι δεν ξέρει τίποτε,είναι ένοχος δλδ σχεδόν όλοι.

    • 16:07:37-16:08:21-16:18:21-16:20:25.ΤΑΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΛΑΚΟΥ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΙΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

      ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΣΙΧΑΝΑ ΜΙΡΑΝΤΑ,ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ,ΣΒΥΝΟΥ,ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ,ΚΡΗΤΙΚΕ,ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΠΗΡΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΠΟΛΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΑΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

  6. Άσε ρε χαζημαρκο που θα μας μιλήσεις για ντροπή.Εσυ πέρσι στις φωτιές της Ρόδου εκλογές μπροστά στους πολίτες της Ρόδου μη φας και ξύλο απ’ τον οργισμένο κόσμο και λίγο καιρό μετά κρυμμένος πίσω απ’ τον Κούλη χασκογελουσες και το παίζεις μάγκας στους ίδιους ανθρώπους.Τα σάπια σου άλλου εδώ δεν περνάνε, τα έργα σου γνωστά και το θέμα σου με την Κω που δεν βγάζει δικό σας δήμαρχο.

  7. Χαζημαρκο εσύ ντρέπεσαι που μας φορτώσες λαθρομετανάστες και μόνο στην Κω αφήνοντας έξω Κάλυμνο και Ρόδο;;;μας γέμισες λακούβες στους δρόμους σακατευοντας αυτοκίνητα κι ανθρώπους, βάζοντας τα μάλιστα με ευσυνείδητους αστυνομικούς επειδή σου χάλασαν τη μόστρα και σε γύριζαν στα κανάλια.Γι αυτό ντρέπεσαι;;;Ντρέπεσαι για ότι βγάζεις κάθε λίγο και λιγάκι ανακοινώσεις για τον ΧΥΤΑ σαν πρόεδρος κάποιας εταιρείας φοδσα που προφανώς είναι επικερδής και κάποιοι τα παίρνουν και βρίσκεσαι από πίσω και μας βάζεις σε πονηρές σκέψεις;;;Κάντε μας τη χάρη για την Κω δεν νοιάζεσαι την πάρτη σου και την τσέπη σου κοιτάς,όλα τ αλλα που λες είναι της Παρασκευής το γάλα.

  8. Ντραπηκε και η ντροπή με αυτά που γράφεις. Αλήθεια εάν είχαμε αποδεχτεί τα σκουπίδια της Καλύμνου θα είχες αναρτήσει τέτοιες μπαρουφες? Όλα θα ήταν μέλι γάλα . Για αυτό μην μας δουλεύεις. Σε ένοιαξε και το ότι οι Κώοι πληρώνουν φόρους.Πληρωνουν φόρους και για το επαρχιακό δίκτυο που είναι επικίνδυνο, πληρώνουν φόρους για τα ποτάμια που δεν καθάρισες, πληρώνουν φόρους για την υγεία που δεν ασχολήθηκες, για την πρόνοια που τολμάς να μας μιλάς για σακούλες τροφίμων που διανέμονται. Προπαντώς μην μας κοροϊδεύεις γιατί πληρώνουμε φόρους. Και κοίτα μάζεψε τους νεοκοπους της Κω γιατί θα τους μαζέψουμε εμείς.Εκτος κάι έχεις αποφασίσει την οριστική σύγκρουση με τον λαό της Κω. Προσβολές και εξυπνάδες δεν δεχόμαστε

  9. DEN HKSERE DEN ROTAGE NA MATHI TI ESTI,ASFNDIANOS KATSOYNAS.ZATZIMARXO,EPEKSES KAI EXASES ME TON NIKITARA.H TELEYTEA SOY THITEIA EINAI AYTH.TO KALO EINAI OTI PAIRNIS KAI STO LEMO SOY TA TRIA GIOYSOYFAKIA SOY APO THN KO.

  10. Στο τέλος θα σκάσεις Χατζημάρκο!Πολύ ψάρι, πολλές φορές την εβδομάδα!Καλά είναι!Άμα δε χορταίνεις παράτα τα!

  11. Την υποδοχή που θα κάνουν οι Κώοι στα Καλυμνιακά σκουπίδια,μάλλον θα τα συνοδεύουν τα ΜΑΤ για να φτάσουν σώα στην τελευταία τους κατοικία.

  12. 16:07:37-16:08:21-16:18:21-16:20:25.ΤΑΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΛΑΚΟΥ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΙΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

    ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΣΙΧΑΝΑ ΜΙΡΑΝΤΑ,ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ,ΣΒΥΝΟΥ,ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ,ΚΡΗΤΙΚΕ,ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΠΗΡΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΠΟΛΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΑΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

  13. Όσο κόντρα θα πηγαίνεις στο νησί τόσο θα βλέπεις δημάρχους άλλων αποχρώσεων .Κατάλαβες εκδικητικέ άνθρωπε;;;

  14. Με δικτατορικές νοοτροπίες,αλλαζωνικες σκέψεις, αντιδημοκρατικές αποφάσεις.Κ.Τ.Λ.Πας με φουλ γκάζια προς τοίχο!!!Το κατάλαβες Χατζηλακουβα!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ