Τροχαίο με παράσυρση πεζού στη σβησμένη διάβαση στη στροφή προς παλαιό κοιμητήριο Κω

25
35756

Ήταν θέμα χρόνου να γίνει τροχαίο ατύχημα στην σβησμένη διάβαση (λένε ότι έχει καταργηθεί) πεζών που οδηγεί από τον αρχαιολογικό χώρο προς το πάρκινγκ αυτοκινήτων στη διασταύρωση της Γρηγορίου Ε’ προς το παλιό κοιμητήριο Κω.

Το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 19:30 όταν διερχόμενο ΙΧ παρέσυρε πεζό τουρίστα σχετικά νέο, που επιχείρησε να περάσει απέναντι.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά για τον άτυχο τραυματία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

25 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ειδικά στο ΧΑΝΙ στο 95% είναι νέες γυναίκες, περνάνε στην ψύχρα την διάβαση χωρίς έλεγχο γιατί ΟΜΙΛΟΥΝ στο ΚΙΝΗΤΟ.
      Πολλάκις είχα την εμπειρία να είμαι μάρτυρας ομοίων γεγονότων.
      Είναι και οι πεζοί τον κοσμο τους.

  1. η προχειρότητα θα κοστίσει Πόλα σε αυτό το νησί το βλέπουμε παντού στη λίμνη αντί να φτιάξουν το δρόμο ευθεία να αποφύγουν τηνεπικίνδυνη στροφή έβαλαν κολωνάκια

  2. έγινε και εκεί μελέτη από τους πόλους μελετητές που υπάρχουν στο νησί .όταν θα πάθει δικός τους άνθρωπος κάτι να δω τότε τι θα λένε

  3. δεν πειραζει εχουμε καλο ντιμαρκο δεν πειραζει ντιαβαση σβησμένη καλο ντιμαρκο εχουμε

  4. …αλλά είναι μισοσβησμένη. Ακριβώς όπως μισοσβησμένες είναι και οι κανονικές διαβάσεις.
    Φυσικό είναι οι τουρίστες να μπερδεύονται σε αυτό το αφρικανικό κράτος.

    • Δεν είναι μόνο η διάβαση από Διαγόρα. Το ίδιο συμβαίνει και στην άλλη άκρη στο Θεατράκι. Εκεί υπάρχει έξοδος με διάβαση και κίτρινη λάμπα (σβυστή) με πινακίδα. Έχετε δεί την έξοδο από τα αρχαία; Ούτε δύο άτομα δεν χωράνε πάνω στα σκαλία και στον δρόμο!! Χρόνια το γράφω, να γίνει ένας διάδρομος (πεζοδρόμιο) πίσω από τα δέντρα, κάτι σαν μπαλκόνι, σε βάσεις, χωρίς να ενοχλεί τα αρχαία από κάτω.
      Αλλά τι γράφω, τώρα μετράμε τα μπικικίνια (χρήμα). Καλό χειμώνα…………….

  5. Ακόμα κι αν έχει καταργηθεί η διάβαση δεν τρέχουμε όταν οδηγούμε. Αν ξέφευγε ένα παιδάκι από το πεζοδρόμιο τι θα γινόταν.

  6. Δρόμοι θα μπορούσαν να γίνουν 2 και 3 , μόνο ένας κεντρικός δεν φτάνει για τοσο κόσμο που φιλόξενει το νησί , η μείωση του ορίου μόνο τροχαία θα φέρει . Έχετε πάει στην Καλυμνο , οι άνθρωποι βουνά έσκαψαν για να κάνουν κύκλο το νησί , δεν υπάρχουν πινακίδες και φώτα …. Στο Μαστιχαρι το βράδυ δεν βλέπεις τουλάχιστον φώτα πάνω στις κολωνες τις ΔΕΗ θα μπορούσαν να βάλουν…. Όσο για το δρόμο στην λίμνη έχει βγει μελέτη για ευθεία του δρόμο και να αποφεύγετε η στροφή , ποιος θα αναλάβει ώστε να γίνει …….

  7. όριο ταχύτητας 30 χλμ . θα μπορούσε να είναι στο πεζοδρόμιο και να παραπατήσει να πέσει οπότε θέλει προσοχή

  8. Η διάβαση σας έφταιξε, όχι ότι το 70-80% είναι ψυχικά διαταραγμένοι και υποψήφιοι δολοφόνοι ανά πάσα στιγμή.

  9. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ρε άχρηστοι!! Βάλτε κάποιον που γνωρίζει το αντικείμενο να σας κάνει υποδείξεις τί πρέπει πραγματικά να αλλάξει!! Που πήγατε και σβήσατε τη διάβαση, λες και ο κάθε κακομοίρης τουρίστας θα καταλάβει τι σκ…ά έχετε κάνει εκεί!! Και στο Λιμάνι μεταξύ των Δελφινιών και των φαναριών για Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει 4 διαβάσεις! Είστε εντελώς καμμένοι ή έχει μείνει έστω και λίγη λογική στο κεφάλι σας? ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!!

  10. Όπου ΔΕΝ υπάρχει διάβαση ο πολίτης δεν πρέπει να παρεμποδίζει την κυκλοφορία. Θα περάσει απέναντι όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν. Στο συγκεκριμένο σημείο ΔΕΝ υπάρχει διάβαση και όταν υπήρχε ήταν άκρως επικίνδυνη.Ας προσέχουν ιδιαίτερα και οι πεζοί στο συγκεκριμένο σημείο..καλό θα ήταν να μπουν προστατευτικά κάγκελα ώστε να μη περνούν απέναντι από το συγκεκριμένο σημείο.

    • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αυτό το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο και οι πεζοί πιστεύουν έχουν πάντα δίκιο… Έτυχε να είμαι πίσω από φορτηγό την ώρα που πλησιάζει στην διάβαση κατέβασε η έξυπνη μάνα το καροτσάκι με το μωρό να περάσει δεν ξέρω πως σταμάτησε τόσο βαρύ όχημα!!!!

  11. https://youtu.be/xsSp8gxzfjo?si=SRXxLHXZFXTngmbE

    Μερικές ιδέες εάν πραγματικά νοιάζεστε έστω και λίγο για την τραγική κατάσταση των δρόμων… Εξαίρεση αποτελεί βέβαια το κομμάτι με την μεσαία λωρίδα που δεν προβλέπεται στην Ευρώπη.
    Πρέπει επειγόντως εκεί στον Δήμο να παρακολουθήσετε μερικά σεμινάρια για το πώς φτιάχνονται οι δρόμοι! Και όταν λέμε πώς φτιάχνονται, δεν εννοώ τις προχειροδουλειές και τα τερατουργηματα που έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια!

    • Έτσι έπρεπε να φτιαχτεί και ο κόμβος στην Μαρίνα. Μόνο έτσι θα σταματούσε την παράνομη αριστερή είσοδο προς την κατασκευαστική ζώνη.

  12. Θα πω ενα ανεκδοτο : Παει λεει ο Νικητας (τυχαιο ονομα) στην Αυστρια και ειδε κατι υπογειες διαβασεις πεζων και λεει: Θα κανω και στην Κω τετοιες !!!!

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  13. Που ακούστηκε πεζός να τολμά να περπατήσει στην διάβαση και να μην δώσει προτεραιότητα στον κάθε βλάχα με 4 τροχούς

  14. ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ 10 ΟΝΤΩ Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΙΜΩΝΕΣ ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ 0 ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ . ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ , ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ