Κάρπαθος: Στο πένθος και πάλι το ΣΠΟΑ – «Έφυγε» αναπάντεχα ο Λυκειάρχης Ηλίας Λιγνός

0
6811

Έφυγε ο Σποίτης Ηλίας Λιγνός, 63 ετών, μαθηματικός, λυκειάρχης στην Όλυμπο Καρπάθου.

Ο Ηλίας Λιγνός είχε σπουδάσει στις ΗΠΑ, διέμενε στο Σπόα και ανέβαινε στην Όλυμπο για το σχολείο. Δεν είχε δώσει σημεία ζωής για 2 μέρες, έτσι στο χωριό πήγε ο αδελφός του και τον βρήκε στο σπίτι χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο Σποίτης ερευνητής Ηλίας Βασιλαράς, μας ανέφερε ότι ο εκλιπών ήταν από τους αγαπητούς ανθρώπους των Σπόων, ιδιαίτερα μορφωμένος και σεμνός, όπως μας λέει ο κ. Βασιλαράς, μάλιστα κάποτε βρήκε και διάβασε ένα βιβλίο με ποιήματα του Ηλία Λιγνού. Όταν ρωτήθηκε για την ευαισθησία των ποιημάτων του και γιατί δεν το παρουσίασε απάντησε ότι έχει και ένα μεγάλο μυστικό. Ετοίμαζε ένα βιβλίο με μαθηματικά, υποθέτει ο κ. Βασιλαράς, αλλά δε θα μάθουμε ποτέ το τι είχε στο μυαλό του.

Να αναφέρουμε ότι πριν από 50 ημέρες “έφυγε” ο αδελφός του Ηλία, ο Ντίνος Λιγνός και έκανε όλη την Κάρπαθο να κλάψει.

Πηγή: Καρπαθιακά Νέα

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του λυκειάρχη Ηλία Λιγνού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, με θλίψη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά τον συνάδελφο και διευθυντή του Γυμνασίου ΛΤ Ολύμπου, Ηλία Λιγνό, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Στο συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλαν αναφέρουν τα ακόλουθα:

Τον Ηλία, όσοι είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί του, θα τον θυμούνται πάντοτε για τη σεμνότητά του, την απλότητά του, την εντιμότητά του και την αγνότητα του χαρακτήρα του. Ως διευθυντής σχολικής μονάδας εργάστηκε άοκνα για το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας, πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει και να στηρίξει έμπρακτα όσους τον είχαν ανάγκη με τρόπο αθόρυβο και αποτελεσματικό. Η απουσία του θα αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και για την τοπική κοινότητα που υπηρετούσε.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήριά στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Ιωάννης Παπαδομαρκάκης, Αναπλ. Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου
Κωνσταντίνος Έλληνας, Αναπλ. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου
Προσωπικό Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ