Κως: Ακινητοποιημένο το μοναδικό «αξιόμαχο» ασθενοφόρο λόγω βλάβης κλιματιστικού

4
7108
Εδώ και ενάμιση μήνα βρίσκεται ακινητοποιημένο στο προαύλιο του Νοσοκομείου Κω το μοναδικό «αξιόμαχο» ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λόγω μη λειτουργίας του κλιματιστικού, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν.Αιγαίου, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των περιστατικών να πραγματοποιείται από δυο ασθενοφόρα τα οποία ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «δεν έχουν τις προδιαγραφές του πρώτου για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας».
Παρά τις εκκλήσεις των διασωστών του τομέα Κω τόσο στη διεύθυνση του ΕΚΑΒ Αιγαίου όσο και στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου για αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου αυτό να κινηθεί ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο με την αυξημένη τουριστική κίνηση και τις υψηλές θερμοκρασίες δεν υπάρχει ανταπόκριση.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΕΚΑΒ είχε ενημερώσει εγγράφως τη μονάδα ότι δεν θα κινηθεί ασθενοφόρο χωρίς air condition.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το συγκεκριμένο, εξοπλισμένο ιατρικά όχημα, χρησιμοποιείται για δευτερογενείς διακομιδές ασθενών παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα και αγγίζουν τους 39 βαθμούς Κελσίου.
ΕΚΑΒ: Παραχωρήθηκε για δευτερογενείς διακομιδές – Δεν λάβαμε επιστολή για το κλιματιστικό
“Από τον Ιούνιο το συγκεκριμένο ασθενοφόρο παραχωρήθηκε με έγγραφο στο Νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ προκειμένου να εξυπηρετήσει τις δευτερογενείς διακομιδές, εξιτήρια κλπ.’’ δήλωσε στην ΕΡΤ Ν Αιγαίου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΕΚΑΒ Απόστολος Δαμκάλης. Όταν παραδόθηκε, εξήγησε ο κ Δαμκάλης, λειτουργούσε το κλιματιστικό, σημειώνοντας πως είναι ευθύνη του Νοσοκομείου η αποκατάσταση της βλάβης.
Παράλληλα, επισήμανε πως δεν πρόκειται για κινητή μονάδα καθώς δεν διαθέτει τον ανάλογο ιατρικό εξοπλισμό όμως αν χρειαστεί, πρόσθεσε, θα χρησιμοποιηθεί και για επείγουσες διακομιδές. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΕΚΑΒ υποστήριξε πως ουδεμία επιστολή έλαβε το ΕΚΑΒ για το ζήτημα της μη λειτουργίας του κλιματιστικού ενώ θεώρησε εξίσου αξιόμαχα τα άλλα δύο ασθενοφόρα εκ των οποίων μόνο το ένα αποτελεί κινητή ιατρική μονάδα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1μιση μήνα λέτε πως είναι ακινητοποιημένο αγαπητοί μου. Προχτές που ήταν εδώ το Άδωνη του το’τριψε κανένας στην μούρη; Γιατροί, διοικητικοί, δήμαρχος, έπαρχος. Μην μου πείτε πως δεν είναι αρμοδιότητα του.

    Σταματήστε πια να ανταλλάσετε μηνύματα με επιστολές, να επιρρίπτετε ευθύνες ο καθένας όπου θέλει και να κάνετε μόνο έρευνες και αναλύσεις. Βάλτε την λογική ρε παιδιά να δουλέψει! Αντιδράστε σε κάτι επιτέλους και κάντε έργο! Στο κάτω κάτω πέστε μας πόσο κοστίζει η επισκευή σε ένα συνεργείο να το πληρώσουμε εμείς! Ας το διπλό- και τριπλοπληρώσουμε και αυτό!

  2. O στρατός έχει δεκάδες παρκαρισμένα στο Πυλί… Συνεννοηθείτε,αξιοποιείστε σωστά τους φόρους μας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ