Φθηνά ταξίδια με παιδιά στις Κυκλάδες

0
3890

 

Ακόμη κι αν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, τα φθηνά ταξίδια με παιδιά στις Κυκλάδες είναι εξαιρετική ευκαιρία να δημιουργήσετε εξαιρετικές οικογενειακές αναμνήσεις. Είτε επιλέξετε το δρομολόγιο ραφήνα μύκονος είτε οποιοδήποτε άλλο νησί των Κυκλάδων έχετε πληθώρα επιλογών για οικονομικές διακοπές, που θα ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους.

 

Παρακάτω θα δούμε πώς μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας με τα παιδιά σε αυτά τα πανέμορφα νησιά χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

 

Ραφήνα Μύκονος: Το νησί των ανέμων ιδανικό για οικογενειακές διακοπές

Κι όμως όσο κι αν ξενίζει η πρόταση αυτή, η Μύκονος ενδείκνυται και για οικογενειακές διακοπές, αρκεί να γνωρίζει κανείς που να πάει. Πραγματικά το νησί των Ανέμων είναι γνωστό για την πολυτέλεια και τη νυχτερινή ζωή. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να την απολαύσετε οικονομικά, ενώ η βόρεια πλευρά του νησιού είναι πιο ήσυχη και κατάλληλη για παιδιά.

 

Που θα μείνετε

Αντικειμενικά η Μύκονος δεν είναι η πρώτη επιλογή όποιου αναζητά φθηνά ταξίδια με παιδιά. Κάντε μια έρευνα για καταλύματα μακριά από το κέντρο της Χώρας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για οικονομική διαμονή σε περιοχές όπως η Άνω Μερά, που προσφέρουν άνετους χώρους χωρίς τις απλησίαστες τιμές. Επιλέξτε οικογενειακά δωμάτια ή διαμερίσματα με κουζίνα, για να μπορείτε να μαγειρεύετε ορισμένα γεύματά σας, ώστε να μη χρειαστεί να τρώτε μόνο έξω.

 

Πως και που να φάτε

Αποφύγετε τα ακριβά εστιατόρια και προτιμήστε τα τοπικά ταβερνάκια και τις καντίνες στις παραλίες. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας, που ισχύει στα περισσότερα τουριστικά μέρη. Τα γνωστά τουριστικά σημεία, συχνά δεν ανταποκρίνονται στις γευστικές προσδοκίες των πελατών.

 

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τοπικές αγορές και να προμηθευτείτε φρέσκα προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ετοιμάζετε το πρωινό ή  σνακ για την παραλία και να έχετε μόνο ένα γεύμα έξω.

 

Δραστηριότητες

Η Μύκονος έχει πολλές δωρεάν δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα παιδιά. Εξερευνήστε τις πανέμορφες παραλίες, κάντε βόλτες στα γραφικά σοκάκια της Χώρας και επισκεφθείτε τα ανεμόμυλους. Πολλές παραλίες έχουν ρηχά νερά και είναι ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά.

 

Άνδρος, η αρχοντική

Η αρχόντισσα των Κυκλάδων άνετα υπάγεται στα φθηνά ταξίδια με παιδιά, που μπορείτε να κάνετε στο Αιγαίο. Αν επιλέξατε το δρομολόγιο ραφήνα άνδρος θα εκπλαγείτε από την πλούσια φυσική της ομορφιά και την πολιτιστική της κληρονομιά, ενώ προσφέρει πολλές οικονομικές επιλογές και για οικογένειες.

 

Που θα μείνετε

Επιλέξτε παραδοσιακούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε χωριά όπως η Χώρα και το Μπατσί. Αυτά τα καταλύματα προσφέρουν άνεση και ζεστασιά, συχνά σε πολύ καλύτερες τιμές από τα μεγάλα ξενοδοχεία.

 

Πως και που να φάτε

Στην Άνδρο, μπορείτε να βρείτε πολλές ταβέρνες με προσιτές τιμές που σερβίρουν παραδοσιακά πιάτα. Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε φρέσκα προϊόντα από τα τοπικά μαγαζιά και να ετοιμάσετε γεύματα στο κατάλυμά σας.

 

Δραστηριότητες

Η Άνδρος είναι ιδανική για πεζοπορία με παιδιά, καθώς διαθέτει πολλά εύκολα μονοπάτια. Επισκεφθείτε παραλίες όπως ο Άγιος Πέτρος και η παραλία Νειμποριό, που είναι ασφαλείς και κατάλληλες για οικογένειες. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το Ναυτικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο, που έχουν χαμηλό κόστος εισόδου και προσφέρουν εκπαιδευτικές εμπειρίες για τα παιδιά.

 

Τήνος: Η καλλιτέχνις των Κυκλάδων

Αν η Τήνος είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές είναι κορυφαίος προορισμός για φθηνά ταξίδια με παιδιά στις Κυκλάδες. Το νησί είναι γνωστό για την αυθεντική του ατμόσφαιρα και τη θρησκευτική του κληρονομιά, ενώ αποτελεί προορισμό, που μπορείτε να εξερευνήσετε οικονομικά με την οικογένεια.

 

Που θα μείνετε

Υπάρχουν πολλά οικονομικά καταλύματα στην Τήνο, ειδικά στα μικρότερα χωριά. Αναζητήστε οικογενειακά δωμάτια ή ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που σας επιτρέπουν να μαγειρεύετε τα γεύματά σας.

 

Πως και που να φάτε

Όποιος επιλέξει το δρομολόγιο ραφήνα τήνος ξέρει, ότι θα φάει καλό φαγητό στο νησί. Στην Τήνο, οι τοπικές ταβέρνες προσφέρουν νόστιμα και οικονομικά γεύματα. Προτιμήστε τις ταβέρνες στα χωριά και αποφύγετε τα τουριστικά εστιατόρια στην Χώρα. Επίσης, οι τοπικές αγορές και τα παντοπωλεία είναι ιδανικά για να προμηθευτείτε προϊόντα και να ετοιμάσετε πικνίκ.

 

Δραστηριότητες

Επισκεφθείτε τις όμορφες παραλίες του νησιού, όπως ο Άγιος Φωκάς και η Κολυμπήθρα, που είναι ιδανικές για οικογένειες. Κάντε βόλτες στα παραδοσιακά χωριά της Τήνου, όπως ο Πύργος και η Κάρδιανη, όπου μπορείτε να δείτε την τοπική αρχιτεκτονική και να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά.

 

Όσο για την Παναγία της Τήνου πρόκειται για ένα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο ακόμη και για όσους δεν είναι πιστοί. Ο ένας λόγος είναι ότι πρόκειται για το πρώτο αρχιτεκτονικό μνημείο της απελευθερωμένης από την Τουρκοκρατία Ελλάδας, καθώς η κατασκευή του ξεκίνησε το 1823. Ο άλλος είναι, ότι οι φημισμένοι για τη δεξιοτεχνία τους Τήνιου μαρμαροτεχνίτες φιλοτέχνησαν κάθε εκατοστό της επιφάνειας του κτίσματος, που αποτελείται από μάρμαρο. Έτσι το ίδιο το κτίριο αποτελεί μαρτυρία της επιδεξιότητας των Τηνίων μαρμαροτεχνιτών.

 

Τα φθηνά ταξίδια με παιδιά στα ελληνικά νησιά μπορούν να είναι εξίσου απολαυστικά και αξέχαστα. Με λίγη προετοιμασία και σωστή διαχείριση, μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική φιλοξενία χωρίς να υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας. Καλά ταξίδια!

 

Images by Freepik

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ