Συμβουλές για ενοικίαση αυτοκινήτου: Τι θα πρέπει να προσέχει κάθε αρχάριος!

0
4591

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στη διάρκεια των διακοπών ή ενός ταξιδιού λύνει τα χέρια ως προς τις μετακινήσεις. Παρόλα αυτά το να νοικιάσει κάποιος αμάξι για πρώτη φορά για άλλον είναι παιχνιδάκι, ενώ για κάποιον μπορεί να είναι αγχωτική διαδικασία. Γι΄ αυτό και με το παρόν άρθρο επιχειρούμε να δώσουμε κάποιες συμβουλές, ώστε να μη σας προβληματίσει η διαδικασία και όλα να κυλήσουν ομαλά.

 

3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν την ενοικίαση αυτοκινήτου

Αρχικά να διευκρινίσουμε, ότι το να κάνει κάποιος απλώς μια κράτηση δεν ενέχει ιδιαίτερο ρίσκο. Μοιάζει περισσότερο με τις κρατήσεις για ξενοδοχείο, παρά για αεροπορικά εισιτήρια. Τώρα υπάρχουν δύο τρόποι να πληρώσετε: είτε προπληρώνετε ηλεκτρονικά είτε στον γκισέ του ταμείου κατά την παραλαβή του οχήματος.

 

Ίσως για πρώτη φορά να αισθάνεστε πιο ασφαλείς, να κάνετε την κράτηση ηλεκτρονικά αλλά την πληρωμή στο ταμείο. Με αυτόν τον τρόπο δε θα υπάρξει ρήτρα ακύρωσης σε περίπτωση, που αλλάξουν τα σχέδιά σας εκτάκτως. Εκτός αυτών τι να λάβετε υπόψη:

 

  • Οι τιμές είναι υψηλότερες για νέους οδηγούς

Οι οδηγοί κάτω των 25 μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να πληρώσουν ημερήσια χρέωση πολύ υψηλότερη από τις συνήθεις χρεώσεις. Οι εταιρείες συνήθως προσθέτουν αυτή τη χρέωση κατά την πληρωμή στο ταμείο, εκτός κι αν έχετε κάνει την κράτηση μέσω ειδικού πακέτου προσφοράς.

 

  • Χρειάζεστε δίπλωμα και πιστωτική για την ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα

Είτε απευθύνεστε στην ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα είτε σε άλλη περιοχή θα πρέπει να προσκομίσετε έγκυρη άδεια οδήγησης και πιστωτική κάρτα. Σπανιότερα δέχονται και χρεωστική κάρτα κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου. Αν δώσετε φωτοτυπία της άδειάς σας ή προπληρωμένη κάρτα δε θα δεχτούν τα στοιχεία σας ως έγκυρα και δε θα κάνουν την κράτηση.

 

  • Μπορεί να ακριβοπληρώσετε την ασφάλιση

Μπορεί να πληρώσετε την ασφάλιση ακριβά. Ένα μεγάλο μέρος του προβληματισμού σχετικά με τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων έχει να κάνει με το ποιος είναι υπεύθυνος για για τις ζημίες σε περίπτωση ατυχήματος. Πριν νοικιάσετε ένα αμάξι θα πρέπει να διαβάσετε. Βρείτε αν η ασφάλιση του δικού σας αυτοκινήτου σας καλύπτει και στην περίπτωση της ενοικίασης αυτοκινήτου ή αν η πιστωτική σας παρέχει τέτοια κάλυψη.

 

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες πιστωτικές παρέχουν τέτοια κάλυψη. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν ευκαιρείτε να διαπιστώσετε, αν ή όχι σας καλύπτει η ασφάλιση ή η πιστωτική σας, τότε προτείνουμε να ακολουθήσετε τον κανόνα του μικρότερου δυνατού κόστους. Τι σημαίνει αυτό; Πολλές φορές πάμε να αποφύγουμε ένα έξτρα κόστος.

 

Όμως η ζημιά που θα προκύψει και θα πρέπει να καλύψετε, εν προκειμένω, θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Επομένως καλύτερα να πληρώσετε κάτι παραπάνω στην ασφάλιση, που σας προτείνουν κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου, παρά πολλά περισσότερα για να καλύψετε μια ζημία.

 

 Τι να κάνετε κατά την παραλαβή του αμαξιού

 

Πιστωτική, άδεια οδήγησης και αριθμός κράτησης: Το τρίπτυχο στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Πηγαίνοντας στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων για να παραλάβετε το αμάξι φροντίστε να έχετε πάντα μαζί την ταυτότητα, την πιστωτική και τον αριθμό της κράτησής σας. Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου θα σας ζητήσει την άδεια οδήγησης και την πιστωτική. Με όποιον τρόπο κι αν παραλάβετε το όχημα, είτε δηλαδή από τον γκισέ είτε από ενδεδειγμένο σημείο, ειδικό για πιστούς πελάτες, πάντα θα πρέπει να έχετε πρόχειρη την επιβεβαίωση κράτησης.

 

Σεβαστείτε τα ωράρια παραλαβής και παράδοσης οχήματος

Η κράτηση που κάνετε στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι εξασφαλισμένες για την ώρα και μέρα στην οποία συμφωνήσατε. Αν πάρετε το αμάξι νωρίτερα ή αργότερα μπορεί να αλλάξει η χρέωση.

 

Το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων δε θα μείνει ανοιχτό μέχρι να παραδώσετε το αμάξι. Για τον λόγο αυτό και για διευκόλυνση όλων υπάρχουν σημεία, που μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις υπάρχει μια επιπρόσθετη χρέωση.

 

Επιθεωρήστε το αμάξι

Πριν μπείτε στο αμάξι και φύγετε από τον χώρο στάθμευσης, επιθεωρήστε το εξωτερικό, το τζάμια και το εσωτερικό του αμαξιού. Βγάλτε φωτογραφίες από οποιεσδήποτε γρατζουνιές ή άλλες ζημίες που πιθανόν να εντοπίσετε και ζητήστε από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου να τις καταγράψει, πριν φύγετε με το αμάξι από εκεί. Έτσι δε θα σας έρθει μετά από μήνες λογαριασμός για ζημιές, που δεν κάνατε εσείς.

 

Ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη: Αποφύγετε τις κοστοβόρες extra παροχές

Απευθυνόμενοι σε μια εταιρεία για ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη ή και σε άλλες πόλεις μπορεί να σας προσφέρουν κάποιες επιπρόσθετες υπηρεσίες. Μερικές τέτοιες μπορεί να είναι το πάσο για τα διόδια ή προπληρωμένα καύσιμα ή δορυφορικό ραδιόφωνο.

 

Πιθανόν να ακούγονται δελεαστικές, καλύτερα όμως να αδιαφορήσετε, καθώς όλες χρεώνονται ανεβάζοντας αντίστοιχα και το κόστος της ενοικίασης. Παράδειγμα με το πάσο για τα διόδια, δε θα πληρώσετε μόνο το κόστος των διοδίων, αλλά και επιπρόσθετο τέλος της εταιρείας για την υπηρεσία, που σας πρόσφερε. Ομοίως και με τα προπληρωμένα καύσιμα, όπου μπορεί η εταιρεία να προμηθεύεται καύσιμα από ακριβό πρατήριο.

 

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα και για εσάς η ενοικίαση αυτοκινήτου θα γίνει παιχνίδι και μάλιστα χωρίς να βρείτε ξαφνικές και απροειδοποίητες χρεώσεις.

 

Images by Freepik

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ