Βίντεο: Ο Ερντογάν χαστούκισε μικρό αγοράκι επειδή δεν του φίλησε το χέρι | Απειλεί το Ισραήλ με εισβολή…

0
248

Είναι παραδοσιακό έθιμο της Τουρκίας οι μικρότεροι να φιλούν το χέρι του πρεσβύτερου – Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε και λεφτά στα παιδιά

Σάλο στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει το καρέ που δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο να χαστουκίζει ένα μικρό αγοράκι επειδή δεν του φίλησε το χέρι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων για σπίτια που ανακατασκευάστηκαν στο πλαίσιο της αστικής μεταμόρφωσης στη βόρεια επαρχία Ρίζε.

Μετά την ομιλία, ο Ερντογάν παρέδωσε τα κλειδιά των σπιτιών στους ιδιοκτήτες.

Δύο παιδιά μιας οικογένειας ανέβηκαν στη σκηνή πριν από τους γονείς τους. Ο Ερντογάν άπλωσε το χέρι του στα παιδιά για να του φιλήσουν το χέρι.

Όταν το μικρό αγοράκι για λίγα δευτερόλεπτα κοντοστάθηκε και απλά κοίταζε τον πρόεδρο, εκείνος τον χαστούκισε.

Το παιδί, μετά που του εξήγησαν, φίλησε το χέρι του προέδρου. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε χρήματα στον μεγαλύτερο αδερφό, κάτι που έχει ξανά κάνει στο παρελθόν.

Σημειώνεται, ότι το χειροφίλημα σε μεγαλύτερους είναι ένα παραδοσιακό έθιμο στη Τουρκία και εκφράζει τον σεβασμό στο πρόσωπο του μεγαλύτερου.

Παλιότερα, ο Τούρκος πρόεδρος βρισκόνταν σε εγκαίνια και αστειευόμενος είχε πάλι χτυπήσει στο κεφάλι ένα αγοράκι το οποίο κούνησε την κορδέλα.

Απειλές Ερντογάν προς το Ισραήλ: Όπως ακριβώς μπήκαμε στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς

Νέες βολές κατά του Ισραήλ από τον Τούρκο πρόεδρο: Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα στην Παλαιστίνη

erdo00
Νέα σκληρή επίθεση εξαπολύει προς το Ισραήλ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τους προ ολίγων ημερών χαρακτηρισμούς για τον Βενιαμίν Νετανιάχου που τον αποκάλεσε «Χίτλερ της εποχής μας» και «χασάπη». Αυτήν τη φορά, ο Ερντογάν απείλησε ευθέως το Ισραήλ, σε συνεδρίαση του κόμματός του και μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει και για ευθεία παρέμβαση όπως έγινε με την περίπτωση της Λιβύης.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο haberler.com, αναφέρθηκε στην πρόοδο της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία και είπε: «Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα στην Παλαιστίνη. Όπως ακριβώς μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να το κάνουμε. Απλά πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί για να κάνουμε αυτά τα βήματα».

Ο Ερντογάν είπε επίσης: «Ένας από αυτούς, συγγνώμη για τη γλώσσα μου, ένας από αυτούς τους αγενείς ανθρώπους είπε στο κοινοβούλιό μας: »Θα πρέπει να επιτραπεί στον Μαχμούντ Αμπάς να μιλήσει». Ποιος είναι αυτός; Υπάρχει ένα άτομο από το YRP, νομίζω ότι έχει πρόβλημα στο κεφάλι του. Ποιος σας λέει ότι δεν καλέσαμε τον Αμπάς; Εμείς προσκαλέσαμε, αλλά δυστυχώς ο Αμπάς δεν μπόρεσε να μας απαντήσει θετικά. Θα λειτουργήσουμε τη μελλοντική διαδικασία αναλόγως. Σε ποιον δεν ανοίξαμε αυτό το Κοινοβούλιο… Θα ανοίξουμε αυτό το Κοινοβούλιο σε όλους όσοι βρίσκονται στο δρόμο της δικαιοσύνης».

H σκληρή επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου

Με άκρως επικριτική γλώσσα σχολίασε προ ολίγων ημερών ο Ταγίπ Ερντογάν την ομιλία του Νετανιάχου, στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τον χαρακτήρισε «Χίτλερ της εποχής μας» και «χασάπη», κι επιτέθηκε κατά των Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών που τον χειροκρότησαν.

Μιλώντας σε εκδήλωση για το τουρκικό πρόγραμμα ενίσχυσης της υψηλής τεχνολογίας, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ομιλία του Βενιαμίν Νετανιάχου, ενώπιον της κοινής συνεδριάσης των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου. «Από τις 7 Οκτωβρίου, οι άνθρωποι παρακολουθούν από μακριά τη δολοφονία μωρών σαν να βλέπουν κινηματογραφική ταινία. Ο δολοφόνος τους Νετανιάχου χειροκροτείται στις ΗΠΑ. Τι είδους έργο είναι αυτό; Είναι δυνατόν να το καταλάβει κανείς αυτό; Τι γίνεται με τη δημοκρατία, τι γίνεται με την ελευθερία, τι γίνεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Υποστήριξε ακόμη ότι «το σημερινό παγκόσμιο σύστημα, το οποίο δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τα συμφέροντα των νικητών του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, έχει αρχίσει να λήγει. Αρκεί να κοιτάξουμε τις κρίσεις του πρόσφατου παρελθόντος για να δείξουμε ότι το σύστημα έχει ήδη υψώσει τη σημαία της χρεοκοπίας. Η σύγκρουση στη Συρία διαρκεί 13 χρόνια, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, το Σουδάν βρίσκεται σε αναταραχή πριν σταθεροποιηθεί η Υεμένη, 40.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα και η γενοκτονία δεν έχει αποτραπεί εδώ και 10 μήνες».

Συνεχίζοντας, στράφηκε κατά των Αμερικανών νομοθετών: «Σκεφτείτε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων χειροκροτεί αυτούς που έσφαξαν σχεδόν 40.000 ανθρώπους».

«Από τη μία πλευρά, υπάρχει ένα κύμα χειροκροτημάτων εκεί. Όχι να σταματήσουν τη σφαγή, βρισκόμαστε ενώπιον ενός φαινομένου απώλειας της λογικής και συνείδησης, από εκείνους που φιλοξένησαν στο Κογκρέσο τους και χειροκρότησαν όρθιοι 57 φορές την παραληρηματική ομιλία του χασάπη. Αυτοί που στα λόγια δίνουν μαθήματα δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο, δεν ντρέπονται αυτοί που ανυψώνουν τον Χίτλερ της εποχής μας. Δεν κοκκινίζουν, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει νόμος, δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει συμπόνια. Δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για την ειρήνη. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να ενισχυθεί η ελπίδα της ανθρωπότητας. Γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης τρέλας στην οποία ο καταπιεστής τιμάται για τη σκληρότητά του και τα δικαιώματα των καταπιεσμένων αγνοούνται» δήλωσε σε έντονο ύφος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών απειλεί τον Ερντογάν: Ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσέιν

Η ανάρτηση του ισραηλινού υπουργού ήρθε λίγες ώρες μετά τις απειλές του Τούρκου προέδρου – Η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

MixCollage-29-Jul-2024-12-32-AM-1869
Με μια ανάρτηση στο Χ ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, απάντησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος νωρίτερα απειλούσε ότι αν χρειαστεί η Τουρκία θα εισβάλει στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ανήρτησε την φωτογραφία του Τούρκου προέδρου αλλά και του ιρακινού πρώην προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν, λέγοντας ότι βαδίζει στα βήματα του.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Απλά αφήστε τον να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε».

Η απάντηση στον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών ήρθε από το τουρκικό ΥΠΕΞ το οποίο, σύμφωνα με το Anadolu, ανέφερε πως: «Όπως ήρθε το τέλος του γενοκτονικού Χίτλερ, έτσι θα τελειώσει και του γενοκτονικού Νετανιάχου».

Είχαν προηγηθεί τα όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού απείλησε ευθέως το Ισραήλ, σε συνεδρίαση του κόμματός του και μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει και για ευθεία παρέμβαση όπως έγινε με την περίπτωση της Λιβύης.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο haberler.com, αναφέρθηκε στην πρόοδο της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία και είπε: «Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα στην Παλαιστίνη. Όπως ακριβώς μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να το κάνουμε. Απλά πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί για να κάνουμε αυτά τα βήματα».

Ειδήσεις σήμερα:

 

«Παραμύθι» χαρακτηρίζει τη «γαλάζια πατρίδα» πρώην πρέσβης και βουλευτής της αντιπολίτευσης

«Παραμύθι» χαρακτηρίζει τη «γαλάζια πατρίδα» πρώην πρέσβης και βουλευτής της αντιπολίτευσης

«Παραμύθι» χαρακτηρίζει τη «γαλάζια πατρίδα» πρώην πρέσβης και βουλευτής της αντιπολίτευσης

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις πρώην πρέσβη και βουλευτή της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ότι η «θεωρία της γαλάζιας πατρίδας» είναι ένα «παραμύθι» το οποίο υπό την πίεση της οικονομικής δυσπραγίας η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Η εν λόγω αναφορά του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έμπειρου βετεράνου διπλωμάτη Ναμίκ Ταν, προκάλεσε αντιδράσεις σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και στο ίδιο του το κόμμα.

Έτεινε να μπλέκει τον τυχοδιωκτισμό με την εξωτερική πολιτική

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του CHP και πρώην πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Ναμίκ Ταν, επικρίνοντας τη στάση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην εξωτερική πολιτική δήλωσε ότι «όσο το ΑΚΡ ισχυροποιούσε τη θέση του, έτεινε να μπλέκει τον τυχοδιωκτισμό με την εξωτερική πολιτική. […] Σε κάθε περίπτωση προτίμησε να ασκεί εξωτερική πολιτική με φωνές και κραυγές. Και δεν σταμάτησε εκεί. Ενίοτε ονειρεύτηκε την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν αρκέστηκε με τις διασυνοριακές (σσ στρατιωτικές) επιχειρήσεις, αναζήτησε υπερπόντιες περιπέτειες. Μόλις δυσκόλεψαν οι συνθήκες, δηλαδή όταν η χρεοκοπία της οικονομίας χτύπησε την πόρτα μας, ευτυχώς γύρισε αρκετά γρήγορα την πλάτη του στο παραμύθι της “γαλάζιας πατρίδας” που επέμεινε για ένα διάστημα».

Η ομιλία του Ναμίκ Ταν έλαβε χώρα κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης για την έγκριση του προεδρικού διατάγματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το οποίο εξουσιοδοτείται για δύο χρόνια η τουρκική κυβέρνηση για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Σομαλία.

Η τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Σομαλία χρονολογείται από το 2017, ενώ τους προσεχείς μήνες αναμένεται να αναχωρήσει το σκάφος σεισμικών ερευνών Oruc Reis προκειμένου να διεξάγει έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε τρία θαλάσσια οικόπεδα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, συνδεόμενο, κατά πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τουρκικό Τύπο, από ναυτική δύναμη για την προστασία του. Το CHP καταψήφισε το εν λόγω προεδρικό διάταγμα.

Κατά την ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση, ο Ναμίκ Ταν δήλωσε σχετικά με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Κέρας της Αφρικής: «Εδώ βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μια πρόταση για τη Σομαλία που αγνοεί όλη αυτή την ιστορική και σύγχρονη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία. Όπως συνέβη πολλές φορές, προσπαθούμε να “βάλουμε γκολ” με μια νοοτροπία κερδοσκόπου».

«Απαράδεκτη, ανεύθυνη και ανάρμοστη»

Αντιδρώντας, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε τη δήλωση του Ναμίκ Ταν «απαράδεκτη, ανεύθυνη και ανάρμοστη».

Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε: «Πρόκειται για μια προσέγγιση χωρίς πολιτική πυξίδα, που υποστηρίζει τις λεγόμενες θέσεις της Ελλάδας κατά της εθνικής πολιτικής της Τουρκίας. Φαίνεται ότι ο επιτελικός του CHP στην εξωτερική πολιτική, ο οποίος αποκαλούσε τη γαλάζια πατρίδα “επεκτατική πολιτική”, έχει αντικατασταθεί από έναν άλλον που αποκαλεί τη γαλάζια πατρίδα “παραμύθι”. Αποτελεί πολιτική διολίσθηση και ανευθυνότητα για ορισμένους βουλευτές του CHP, οι οποίοι μιλούν με αυτή την προσέγγιση εναντίον της εθνικής μας πολιτικής, να υιοθετούν επανειλημμένα με αυτόν τον τρόπο τις λεγόμενες θέσεις που χρησιμοποιούνται από άλλα κράτη εναντίον της Τουρκίας».

Συνεχίζοντας ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι η «γαλάζια πατρίδα» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της «μητέρας πατρίδας»: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία των εθνικών μας δικαιωμάτων και συμφερόντων στη γαλάζια πατρίδα. Υπό τη σκέπη της Εθνοσυνέλευσης μας, τα λόγια αυτών που υπερασπίζονται τις αξιώσεις της Ελλάδας και άλλων κρατών δεν ξεπερνούν το όριο του “πολιτικού παραμυθιού”. Θα ήταν πιο υγιής τρόπος για όσους λένε πολιτικά παραμύθια παρόμοια με τις διεκδικήσεις της Ελλάδας να βάλουν στην ατζέντα τους το συντομότερο δυνατό τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Πύρα δέχθηκε για τη δήλωσή του ο Ναμίκ Ταν και εκ των ενόντων.

Ο αντιπρόεδρος του CHP και απόστρατος υποναύαρχος Γιανκί Μπαγτζίογλου, με ανάρτησή του στο Χ, έψεξε τον Ναμίκ Ταν χωρίς να τον κατονομάζει, σημειώνοντας ότι «η ιδέα της γαλάζιας πατρίδας αποτελεί μια έκφραση που περιλαμβάνει τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τις έγνοιες της Τουρκικής Δημοκρατίας στις θάλασσες» και πως «η θεωρία αυτής της ιδέας και η πραγματική εφαρμογή της στις θάλασσές μας, ξεπερνούν κάθε πολιτικές εκτιμήσεις και βασίζονται στο κόπο πολλών ετών». Ο αντιπρόεδρος του CHP υποστηρίζει ακόμη ότι «η ιδέα της γαλάζιας πατρίδας είναι η υλοποίηση του τουρκικού εθνικού ιδεώδους για τις θάλασσες, που πήρε σάρκα και οστά υπό την καθοδήγηση του Ατατούρκ».

Πηγή ΑΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ