Ο πανηγυρικός εσπερινός και η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στην πόλη της Κω με μεγάλη προσέλευση

0
10594

Με την προσέλευση μεγάλου αριθμού προσκυνητών εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, στο φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στην πόλη της Κω το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στη Δυτική Αρχαιολογική ζώνη και το Αρχαίο στάδιο.
Τον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωάννη Διακοπαναγιώτη, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και  Ιεροκήρυκα  της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Οικονομίκο και τον π. Περικλή Κιάρη.
Έψαλαν οι Ηλίας Καματερός Δημήτρης Διακονικολής Αλέξης Τσιούπλης, Μιχάλης Χατζηνικήτας, Μιχάλης Ζώης και Γ. Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων; Εκπρόσωπος της 80 ΑΔΤΕ, ο Νίκος Πουλιού, ο Ιατρός από τη Γενεύη κ. Τσελεπής (πνευματικό τέκνο του κ. Ιερεμία ο οποίος έρχεται κάθε χρόνο στη χάρη του), ο Ιατρός και Διευθυντής της Αστικής Εταιρείας Δημήτρης Γερούκαλης, ο Ματθαίος Καζαμίας, ο Ανδρέας Χατζημιχαήλ, και πλήθος προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε πολύ παραστατικά και διδακτικά στο βίο του Αγίου Παντελεήμονα παρατηρώντας το σκεπτικό βλέμμα στο ψηφιδωτό που τον απεικονίζει δεξιά της εισόδου στο ιερό παρεκκλήσιο.

Τόνισε επίσης με αφορμή την παρουσία των προαναφερθέντων ιατρών, την ευλάβεια και την τιμή που του αποδίδει ο ιατρικός κόσμος έχοντάς τον ως προστάτη και βοηθό.

 

Βιογραφία

Γαλακτόμικτον, Μάρτυς, αἷμα σῆς κάρας,
Δι’ ἣν ὑδατόμικτον ὁ Χριστὸς χέει.
Φάσγανον ἑβδομάτῃ λάχεν εἰκάδι Παντελεήμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ