Η. Σιφάκης για προβλήματα: Νερού, ιατρών, μεταναστών στο Πυλί, Σένγκεν, πόλης, καθαριότητας

8
4618

Ηλίας Σιφάκης σχετικά με

το ζήτημα της επάρκειας του νερού.

την πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου.

 τις φασαρίες μεταξύ μεταναστών στο Πυλί.

τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κω.

την Σένγκεν στο λιμάνι της Κω.

την εικόνα στο κέντρο της Πόλης.

την Καθαριότητα

 

Σχετικά με το ζήτημα της επάρκειας του νερού.

επισήμανε :

«Η μεγάλη ανάπτυξη του Νησίου άλλα και οι χιλιάδες επισκέψεις στο νησί μας και με την έλλειψη της βροχής το χειμώνα τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να γίνει ένας προγραμματισμός για να αρχίσουμε να βλέπουμε πώς θα εξοικονομήσουμε το νερό. Η ΔΕΥΑΚ το προγραμματισμό έχει ; α) Για τα δίκτυα β) για τις διαρροές γ) για το νερό που φεύγει από την λίμνη του Πυλίου και αν το εκμεταλλευόμαστε. Τώρα τα ξενοδοχεία που είναι αρκετά και πολλά δεν έχουν μία κοινόχρηστη πισίνα αλλά πολλά δωμάτια και είναι νέο ρεύμα που οι πελάτες θέλουν την δική τους πισίνα διότι το τουριστικό προϊόν αλλάζει. Μήπως πρέπει να συζητάμε σιγά σιγά για το νησί μας για κάποια μονάδα αφαλάτωσης ώστε να λύσει κάποια προβλήματα. Από την άλλη έχουμε τρείς βιολογικούς στην Κω υπάρχει νερό που πάει για επανάχρηση σε κήπους ώστε να αποφύγουμε της παράνομες γεωτρήσεις αλλά και σε πισίνες τέτοια έργα πρέπει να δρομολογηθούν ώστε να χρησιμοποιούμε το νερό του βιολογικού»

 

Με την πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου

«Για μένα καλώς έγινε η εκκένωση του χωρίου στην Καρδάμαινα και ας ήταν και αχρείαστο. Το ερώτημα είναι γιατί δεν προλάβαμε την φωτιά που ήταν πολύ μακριά και τι πήγε στραβά ; και η φωτιά έφτασε στην άλλη πλευρά του χωρίου και απείλησε την Καρδάμαινα άρα προφανώς έγιναν λάθη από τις υπηρεσίες η από τους συντονισμούς. Εμείς ζητήσαμε από τον Δήμο να κάνει μια συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να δουν οργανωτικά τι πήγε στραβά και εμείς (αντιπολίτευση) δεν καλεστήκαμε αλλά ούτε και κάποιο θεσμικό όργανο για να ενημερωθεί για το αν το πρόγραμμα πυρόσβεσης έχει τρύπες να δούμε πως να τα διορθώσουμε»

 

Με τις φασαρίες μεταξύ μεταναστών στο Πυλί.

«Τα όσα συμβαίνουν στο Πυλί ο Δήμος δεν το έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο. Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η αστυνομία η να γίνει ένας σταθμός στο Πυλί. Ο Δήμος θα πρέπει να αναβαθμίσει την περιοχή και με εκδηλώσεις και με παρουσία κόσμου ώστε σιγά σιγά αυτά τα στοιχεία να αρχίζουν να εξαφανίζονται»

Με τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κω.

 

«Κανένας Ιατρός δεν θα έρθει μόνος στο νοσοκομείο αν δεν καλύπτονται και οι άλλες οργανικές θέσεις δεν θα αντέξει μόνος του. Εγώ είχα μια φίλη ιατρό όπου με εισαγγελική παρέμβαση της είχε απαγορευτεί η έξοδος από το νησί της Κω, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Πρέπει να γίνει ολοκληρωμένος προγραμματισμός ώστε να δοθούν κίνητρα. Ο Δήμος ας συνδράμει όπου μπορεί π.χ. να γίνει μια κατασκευή σπιτιών όπως είναι τα ΣΟΑ αντί για στρατιωτικούς για γιατρούς. Η επίταξη δεν λύνει το πρόβλημα μόνιμα άλλα πρόσκαιρα.»

Με την Σένγκεν στο λιμάνι της Κω.

«Απέναντι στην Τουρκία έχουν τις στοιχειώδεις καλές υποδομές για να εξυπηρετείται ο κόσμος. Το πρόβλημα στην Σένγκεν είναι το ξέρουμε από το 2023 και φτάσαμε Ιούλιο 2024 και δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Ενώ ήρθε το έμψυχο υλικό στην Σένγκεν δεν έχουν που να δουλέψουν διότι δεν υπάρχουν οι υποδομές και η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Η δυσφήμηση είναι μεγάλη για το νησί μας από πλευράς Τουρκίας και από πρακτορεία για την κατάσταση τις Σένγκεν στην Κω»

Σχετικά με την εικόνα στο κέντρο της Πόλης.

«Xθές έβγαλα μια φωτογραφία από μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την Πειραιώς και τα αυτοκίνητα ήταν όλα ακινητοποιημένα. Αυτό που συμβαίνει στο κέντρο πρέπει να λυθεί. Βέβαια ξέραμε όταν δέχεσαι 100.000 κόσμο θα συμβεί αλλά πρέπει να το απαλύνεις, πώς ; Με μια κυκλοφοριακή μελέτη. Αλλά δεν το ακούσαμε ούτε το ακούσαμε να συζητιέται στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να το λύσουν οι συγκοινωνιολόγοι»

Σχετικά με την Καθαριότητα

«Οι εργαζόμενοι υπερβαίνουν εαυτούς. Το θέμα είναι τι εργαλεία δίνεις στους εργαζόμενους. Στην καθαριότητα έμειναν 16 με 17 άτομα για όλο το νησί για να κάνουν τι; όταν αναλαμβάνουν ολόκληρο νησί και υπερβαίνουν και το οχτάωρο ; Με το άρθρο 35 έγινε μια απευθείας ανάθεση και πήρε την δουλεία ένας ιδιώτης αλλά ο ιδιώτης δεν δουλεύει νύχτα, δουλεύει ημέρα και δημιουργείτε κυκλοφοριακό χάος διότι οι εργαζόμενοι του ιδιώτη δεν μπορούν νύχτα αλλά την ημέρα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

  2. τους φέρνετε στο νησί μας για να μενουν στα ξενοδοχεία που τους έχετε και δουλεύουν τζάμπα για να κάνετε της δουλειές σας όλοι. οι πρώτη που πρέπει να τρώτε πρόστιμα είναι οι ξενοδόχοι που έχουν μόνο αλλοδαπούς και δουλεύουν μέσα και όχι ντόπιους ξεφτιλες

    • φιλε ανωνυμε ποσο νυχτωμενος εισαι. βρες ντοπιες και φερτες.
      Αν φυγουν οι αλβανοι, φαλιρισε το νησι.

      • Σταμάτα κ εσύ ,με τους Αλβανούς τους δίνεις κ αξία ,ξέρεις τι φάρα είναι?? χειρότεροι κ από τους Τούρκους .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ