ΙΣ Κω προς Άδωνι: Παρότι η ευθύνη κάλυψης των δομών υγείας είναι του Υπ. Υγείας, θα πράξουμε ό,τι μας αναλογεί ηθικά | Απειλές και «επίταξη» δεν έχουν χώρο στα δημοκρατικά ιδεώδη

22
13946

Χωρίς παθολόγο και χωρίς καρδιολόγο το ΓΝ-ΚΥ Κω…

Καταπέλτης οι γιατροί της Κω, για τις τοπικές αρχές και το υπουργείο υγείας, στην συνέντευξη τύπου!

Συνέντευξη τύπου Ιατρικού Συλλόγου Κω για τα θέματα υγείας στα γραφεία του συλλόγου
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Ιατρικός  Σύλλογος  Κω για τα θέματα υγείας  με αφορμή  την απαξίωση του υπουργείου υγείας απέναντι στους ιδιώτες γιατρούς με τις ανακοινώσεις περί «επίταξης» που προσδιορίζουν σε αυταρχικά καθεστώτα. Η  πρόεδρος του ΙΣΚ Κατερίνα Γαβαλά επισήμανε πως η σημερινή αποχή των ιδιωτών γιατρών στην Κω, είναι καθολική αφού οι ιδιώτες γιατροί της Κω έχουν βάλει «πλάτη» όλα αυτά τα χρόνια στο νοσοκομείο της Κω  και είναι άδικη και προσβλητική η στάση των αρχών στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο υγείας. Τόνισε για άλλη μια φορά την πρόθεση των ιδιωτών γιατρών, να στηρίξουν το νοσοκομείο της Κω με τις υπηρεσίες τους , με συγκεκριμένο εργασιακό πλαίσιο και όχι με καθεστωτικές προθέσεις επίταξης.
Το μέλος του συλλόγου και αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Γιώργος Σανιδάς τόνισε πως στο νοσοκομείο της Κω , σήμερα, δεν υπάρχει παθολόγος και καρδιολόγος (ο ένας που υπάρχει έχει γονική άδεια), βρίσκεται τραγικά υποστελεχωμένο και δυστυχώς δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες να μονιμοποιηθούν γιατροί που στο παρελθόν είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τη θέση ακτινολόγου και χειρουργού. Η λύση που επιλέχθηκε όλο αυτό το διάστημα, με μετακινούμενους ιατρούς από γειτονικούς νομούς, στρατιωτικούς, ιατρούς , ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς, προφανώς οδηγεί σε αδιέξοδο, δεν επιλύει το πρόβλημα αφού  σε διάρκεια δύο ετών  έχει καλυφθεί μόλις με 8 μήνες η θέση του παθολόγου (δεκαέξι μήνες χωρίς παθολόγο) με μετακινήσεις, τόνισε με  το χαρακτηριστικό αυτό  παράδειγμα ο νοσοκομειακός γιατρός Γιώργος Σανιδάς .
Το ΕΣΥ είναι ο μεγάλος ασθενής, αφού το πρόβλημα με τον εσωτερικό κανονισμό τόσο του νοσοκομείου της Κω, όσο και του ΚΥ Αντιμάχειας δεν έχει αλλάξει (με ευθύνη του υπουργείου υγείας) επισήμανε ο κ. Ηλίας Γεωργαντής ο οποίος σημείωσε πως το νοσοκομείο της Κω,  είναι το πιο υποστελεχωμένο νοσοκομείο συγκριτικά με τα επίσης υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Σπάρτης, της Δράμας και  της Ξάνθης. Ο κ. Γεωργαντής τόνισε πως οι ιδιώτες παθολόγοι στην Κω δεν καλούνται μόνο να κάνουν εφημερία αλλά να κρατήσουν την παθολογική κλινική αφού δεν υπάρχει μόνιμος παθολόγος, πράγμα που δεν συμβαίνει στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας (ακόμα και από τα υποστελεχωμένα) . Η παθολογική κλινική ουσιαστικά θα δουλεύει με σκυταλοδρομία τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργαντής, αφού δεν υπάρχει η σταθερή βάση ενός μόνιμου παθολόγου.
Η κ.Τσουλφά, ως παθολόγος που υπηρέτησε το ΕΣΥ, τόνισε πως στο νοσοκομείο της Κω, δεν έρχονται παθολόγοι, γιατί δεν υπάρχει ο μόνιμος παθολόγος που θα στηρίξει την κλινική και σημείωσε τις δυσκολίες που υπάρχουν στους ιδιώτες παθολόγους να στηρίζουν επαγγελματικά τα ιατρεία τους και ταυτόχρονα την κλινική του νοσοκομείου με τεράστια σωματική και ψυχική κούραση. Υπογράμμισε δε πως ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ο υπουργός εκείνος που στη θητεία του πριν χρόνια είχε απαιτήσει από τους γιατρούς του ΙΚΑ, να πάνε στα ιατρεία τους ή να μείνουν αποκλειστικά στο ΙΚΑ . Τόνισε επίσης πως είναι απαράδεκτο να στερεί το δικαίωμα της συνταγογράφησης από τους ασθενείς για να τιμωρήσει τους γιατρούς που δεν συμμορφώνονται με την επίταξη.
Οι  χρόνιες παθογένειες δεν λύνονται με καταναγκαστικά μέτρα και απειλητικές συμπεριφορές επισήμανε το μέλος της διοίκησης του ΙΣΚ και πρώην πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Τάλλαρος και μέλος του ΠΙΣ,  ο οποίος  με συγκίνηση, εξέφρασε την αγανάκτηση του και σημείωσε πως το επάγγελμα του ιατρού είναι λειτούργημα και όφειλε το κράτος να προστατέψει τους ιατρούς. Ο κ. Τάλλαρος εξέφρασε την απογοήτευση του που στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο υγείας στην αίθουσα της δημοκρατίας στο δημαρχείο ( όπως την χαρακτήρισε) , κανείς -από τους συμμετέχοντες- δεν προστάτεψε τους γιατρούς. Ο κ. Τάλλαρος σημείωσε πως οι φορείς που «ανησύχησαν» ήταν οι ξενοδόχοι οι οποίοι βρίσκονται σε απευθείας μετάδοση με το γραφείο του υπουργού κι αυτό έγινε με ευθύνη του δημάρχου. Η συνάντηση αυτή έφερε σε δύσκολη θέση τον ιατρικό κόσμο  σημείωσε ο κ.Τάλλαρος και τόνισε πως  η Κως πρέπει να μάθει την αλήθεια . Το νοσοκομείο της Κω δεν φτώχυνε ξαφνικά . Η  ευθύνη στελέχωσης των Νοσοκομείων της χώρας με ιατρικό προσωπικό, την έχει το Υπουργείο Υγείας το οποίο δεν κάνει κάτι να κρατήσει τους γιατρούς, τουναντίον τους τιμωρεί  με το να τους στερεί την συνταγογράφηση  για τη διεκπεραίωση της θεραπείας των ασθενών . Σημείωσε πως τον γιατρό θα πρέπει να μάθουν να τον σέβονται και ο ΠΙΣ προτίθεται να φτάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για δικαίωση του ιατρικού κόσμου. Εμφανώς απογοητευμένος από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο δεκαήμερο, ο κ.Τάλλαρος τόνισε πως οι γιατροί είναι δίπλα στον κόσμο και σήμερα 24 Ιουλίου ημέρα που αποκαταστάθηκε η δημοκρατία , οι γιατροί είναι επιταγμένοι λες και έχουμε πόλεμο, ενώ  χαρακτήρισε «σκελετωμένο» το ΕΣΥ και το νοσοκομείο Κω «έρημο» αφού δεν μπορεί να στηρίξει με ιατρικές υπηρεσίες, το μέγεθος του τουρισμού που μας επισκέπτεται καθημερινά.   Αναφορικά με την ευθύνη του δήμου στην τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο υγείας στο δημαρχείο,  τόνισε «θα περίμενα από τον δήμο να είναι δίπλα στον ιατρικό κόσμο».  Ο κ. Τάλλαρος σημείωσε πως η Ένωση ξενοδόχων κλήθηκε πρώτη στην τηλεδιάσκεψη  και ευθέως κατηγόρησε τους ξενοδόχους ότι ίσως αυτοί να δημιούργησαν αυτό το γεγονός εις βάρος των γιατρών.

Πηγή: kostv.gr

Κως, 24-07-2024                                                         ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αρ. Πρωτ: 118                                                                 κ. Γεωργιάδη Σ. Άδωνι

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ιατρικού Κόσμου της Κω κατά την τοποθέτησή σας στην αίθουσα της Βουλής, αλλά και των εκπροσώπων του Υπουργείου στα ΜΜΕ εθνικής εμβέλιας, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να  απευθυνθούμε σε σας, ώστε να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια των ιατρών μελών μας, την ηρεμία, αλλά και για να διευκρινιστεί τι πραγματικά προτείνεται από τα μέλη του Συλλόγου μας μετά από τη Γενική Συνέλευση του ΙΣΚΩ στις 20/07/2024.

Κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Κω, στην οποία κληθήκαμε χωρίς να γνωρίζουμε για τη διοργάνωσή της, δεν μας δόθηκε εκτεταμένα η δυνατότητα να σας εκφράσουμε τα ερωτήματά μας αλλά και τις προτάσεις μας.

Επίσης, θα συμφωνήσετε μαζί μας, δημιουργήθηκε ένα τεταμένο κλίμα, κατά το οποίο, όποια παρέμβασή μας θα ήταν άκαρπη.

Η προσβολή σε όλο το ιατρικό σώμα από τον εν ενεργεία Δημοτικό Σύμβουλο, η οποία εξέπληξε αρνητικά εμάς, αλλά και χιλιάδες συμπολίτες μας, κάλυψε κάθε δυνατότητα συζήτησης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανή συναντήληψη των συνομιλητών σε πληθώρα θεμάτων που αφορούν την υγειονομική κάλυψη του νησιού, και που έχουν εκφραστεί κατά την εκφορά δημόσιου λόγου από όλους τους παρισταμένους, πλην ελαχίστων.

Είναι άλλωστε ευρέως γνωστό πως ο Ιατρικός Σύλλογος Κω δεν συμμετείχε πρώτη φορά σε συζήτηση αναφορικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου Κω με την υφιστάμενη Δημοτική αρχή, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως και με κεντρικά θεσμικά όργανα. Είναι για εμάς αποδεδειγμένα προτεραιότητα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε δημόσια παρουσία μας γίνεται βασικό αίτημά μας προς κάθε υπεύθυνο.

Είναι άλλωστε στη διάθεση όλων, όπως και στο συρτάρι σας, προτάσεις κοστολογημένες για την διαμόρφωση μιας ενδονοσοκομειακής πραγματικότητας στα Νοσοκομεία του Αιγαίου,

 

που θα δημιουργήσουν ολιστικά ένα διαφορετικό περιβάλλον, ελκυστικότερο στον νέο επιστήμονα που επιθυμούμε να προτιμήσει την εργασία στα δικά μας νησιά, αντί για αυτά αλλων ευρωπαικών χωρών.

 

Επιστρέφοντας όμως στην επιτακτική εντολή/παράκληση σας για εργασία εντός της δημόσιας δομής των ιδιωτών ιατρών ειδικότητας Παθολογίας και μέλη του Συλλόγου μας, θα χρειαζόμασταν κάποιες διευκρινήσεις από πλευράς του Υπουργείου σας.

Ο ρόλος του ΔΣ του Συλλόγου μας, ως διαμεσολαβητής, είναι άχαρος και στερείται δεδομένων για δυνατότητα επιτυχούς υποστήριξης των προτάσεών σας.

Αναγνωρίζοντας την πολυετή δραστηριότητα των μελών μας, τη διάθεση πολλών εξ αυτών κατά τη διάρκεια υγειονομικών έκτακτων καταστάσεων για ανιδιοτελή βοήθεια, την διαρκή πρόθεσή τους για υποστήριξη των συμπολιτών μας, θέτουμε τα κάτωθι ερωτήματα, πολλά εκ των οποίων κοινά με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους:

 

  1. Για πόσο χρονικό διάστημα θα κληθούν να καλύψουν το πρόγραμμα εφημεριών οι ιδιώτες ιατροι;
  2. Ποιος θα είναι υπεύθυνος για τις άλλες ανάγκες της Παθολογικής κλινικής ( πρωινό ωράριο/εξωτερικά ιατρεία);
  3. Θα συνεχίσει η συνδρομή αποσπασμένων Παθολόγων από άλλα Νοσοκομεία ή σκέπτεστε την διακοπή των μετακινήσεων;
  4. Προβλέπεται η υπογραφή σύμβασης έργου;
  5. Προβλέπεται η κάλυψη της αστικής ευθύνης;
  6. Θα προκηριχθούν οι τέσσερεις θέσεις Παθολόγων άμεσα;
  7. Μετά την αποχώρηση με γονική άδεια του μοναδικού Καρδιολόγου, ποιός αναλάμβανει τα καρδιολογικά περιστατικά;
  8. Με τη λήξη της σύμβασης των Νευρολόγων, ποιός αναλαμβάνει τα νευρολογικά περιστατικά; Προβλέπεται αναπροσαρμογή του οργανισμού του Νοσοκομείου ώστε να υπάρξει διαχρονική και μόνιμη νευρολογική κάλυψη;
  1. Έχει ληφθεί υπόψη η αναπροσαρμογή του μισθολογίου ιατρών ΕΣΥ, όπως προβλέπει ρητά η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου που επιτάσσουν την αποκατάσταση στους μισθούς των γιατρών ΕΣΥ στα προ μνημονίων επίπεδα;

 

Κύριε Υπουργέ, η πλειoψηφία των συναδέλφων Παθολόγων δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνδράμουν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση είτε με εφημέρευση 2-3 ημερών το μήνα είτε, πιό ρεαλιστικά, με μιά μορφή μερικής απασχόλησης έργο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ξεκάθαρη θέση του Υπουργείου θα ήταν καταλυτική, για να αποφευχθεί η όποια στείρα αντιπαράθεση.

 

Οφείλουμε να σημειώσουμε πως όλοι οι ιδιώτες συνάδελφοι συνεισφέρουν στη στήριξη της ΠΦΥ, αποτρέποντας έτσι την κατάρρευση του Νοσοκομείου , αφού ΤΟΜΥ και ΚΥ είναι οριακά στελεχωμένα, τόσο όσο να δικαιολογούν την ύπαρξή τους, ουσιαστικά ανενεργά.

Κάποιοι όσων σήμερα προσκαλείτε με επιτακτικό τρόπο είναι συνάδελφοι που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση λόγω της εξουθένωσης και της απαξίωσης που βίωσαν από ένα σύστημα υγείας που δεν βελτιώθηκε ούτε κατά τα τελευταία έτη.

Το Νοσοκομείο μας έκτοτε παραμένει υποστελεχωμένο και η υπόσχεση του Πρωθυπουργού για μια νέα και σύγχρονη δομή υγείας δεν έχει βρει το δρόμο της.

Ως χαρακτηρικό παράδειγμα μια πιθανής υπαναχώρισης του ενδιαφέροντος η χρηματοδότηση από πλευράς Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μειώθηκε από 15.000.000 ευρώ σε 8.000.000 ευρώ πολύ πρόσφατα, με τους υπεύθυνους να είναι ενήμεροι για αυτή την πιθανότητα ήδη από τις αρχές του έτους. Υπάρχουν άλλωστε δημοσιεύματα στον τύπο.

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, παρότι η ευθύνη της κάλυψης των δομών υγείας είναι ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, θα πράξουμε ό,τι μας αναλογεί ηθικά, όπως πάντα άλλωστε.

 

Είναι όμως υποχρεωτικό να αναλογιστείτε ποιά είναι τα αίτια της σημερινής πραγματικότητας σε ότι αφορά την πρωτοφανή υποστελέχωση, για τα οποία έχουμε άποψη.

 

Βέβαιοι πως απειλές και «επίταξη» δεν έχουν χώρο στα δημοκρατικά ιδεώδη κάθε Ελληνικής Κυβέρνησης, είμαστε πεπεισμένοι πως θα πράξετε όσα η ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία επιτάσσει, ώστε να δοθούν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Η Υγεία είναι προτεραιότητα όλων μας.

 

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κω.

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλα τα γραψατε!!!Καλα τα ειπε ο δημοτικος συμβουλος!!!Το νοσοκομειο αιμοραγει,ειστε λειτουργοι και πρεπει να πραξετε ηθικα για τον συνανθρωπο σας!!!!Εχει γεμισει το νησι ιδιωτες και το νοσοκομειο αδειο!!!

  2. Ντράπηκε και η ντροπή με τις δήθεν συνεργασίες σας… Ντράπηκε και η ντροπή κύριοι γιατροί που αμφισβητείται την χρηματοδότηση του νέου νοσοκομείου. Ντράπηκε και η ντροπή για αυτόν που σας το μετέφερε αυτό.
    Ακούστε το καλά…
    Τώρα ξεκινάμε 😜

  3. Αντί να τα βάλετε με την κυβέρνηση και την αλητεία της τα βάζετε με ανθρώπους που δίνουν τη ψυχή τους τόσα χρόνια στο νοσοκομείο. Αυτοί είστε!!!!! Ανθρωπάκια….

  4. εγω ενα σας λεω το ….που θα φατε ετσι και παθει καποιος απο την οικογενεια μου, κατι ,γιατι δεν θα παρει εγκαιρα τα φαρμακα του δεν θα το εχετε ξαναδει,θα μας παιζουν τα καναλια ….αλλα για αλλους λογους,που ακουστηκε ρε ////// ξαφνικα απεργια ; ; οσοι γραφουν συνταγες τι θα απογινουν ; ; ελατε και θα γελασουμε ,αφου τα εχουμε ισοπεδωσει ολα ας ξεφτυλιστουμε εντελως τι εχουμε να χασουμε, θα γελασει ο καθε πικραμενος

    • είσαι ηλιθιος. Δεν κατάλαβες τίποτα…Αυτό λέμε, ότι αν κόψει τη συνταγογραφηση ο Άδωνις θα είναι εις βάρος των ασθενών. Τι δεν καταλαβαίνεις?

      • οχι ρε να πατε να κανετε εφημεριες ,θα τις κοψει γιατι δεν πατε να κανετε εφημεριες ,εγω εσας θα κυνηγησω ,βλαμμενε

      • Το τσούξιμο ΔΕΝ το κατάλαβες?
        Ας πάνε οι ασθενείς σε άλλους γιατρούς που θα έχουν συνταγογράφηση.
        Μπροστά στο ώφελος που θα έχουμε με τα νοσοκομεία αυτό είναι το λιγότερο κακό.
        Ας μην έρθουν πλέον σε εσένα (αν είσαι ένας από αυτούς που δεν θέλουν)… λέω τώρα!!!

    • όταν απευθυνθείς στο νοσοκομείο και δεν βρεις γιατρό…ίσως σε σώσει η συνταγή..🤣

  5. ……..ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!
    ΠΟΥ ΣΑΝ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ !!

    • αλλά έχουν και σημασία. Και σε μια περίοδο ανάγκης το να ακούς τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις και λέξεις σε κάνουν να νομίζεις οτι βρέθηκε λύση.
      ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ. Η επίταξη δεν ειναι λύση. Η λύση ειναι οι προκηρύξεις. Καλά τα είπαν. Εγώ γιατρός δεν είμαι αλλα μου φαίνεται πολύ προχειροδουλιά αυτό… καλά τα είπε ο κυριος . Τα ίδια έγιναν και με το ΙΚΑ. Αρα μετά την επίταξη σε μερικά χρόνια θα έρθει κάποιος και θα την καταγήρσει . ΑΡΑ;;;; Πάλι στο σημείο 0 θα βρεθεί ολο το νησί.
      ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΤΗΘΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΌ.

  6. Έχετε καταφερει με την τακτική ,τον τρόπο σας και κοιτώντας μόνο την πάρτυ και την τσέπη σας να κάνετε τον Αδωνη συμπαθή ακόμα και σε όσους δεν ήθελαν καν να τον βλέπουν.

  7. Με αυτά τα σχόλια με αυτή την συμπεριφορά απέναντι στους ιατρούς θα βελτιώσουμε τις δημόσιες παροχές υγείας στο νησί μας. Κούνια που σάς κούναγε. Συνεννόηση χρειάζεται .Τίποτα άλλο και οι ιατροί θα ανταποκριθουν. Οι ψευτοτσαμπουκαδες δεν περνάνε. Γιαυτό διέλυσε το νοσοκομείο από τις μαγκιές. Ρωτήστε τον τελευταίο παθολόγο που παραιτήθηκε

  8. Σε χτεσινή μου επίσκεψη μου σε 3 ιατρεία στη κω πλήρωσα 30 50 και 70 ευρο πλήρωσα μετρητά και δεν πήρα καμία απόδειξη που τα πάτε βρε αθεοβοφη τόσα ευρώ έλεγχος πόθεν εσχες σε όλους και να ξέρετε ότι οι περισσότερη ασθενής σας είναι φτωχή αξιοπρεπής άνθρωποι και πολύ ανώτερη από πολλούς από εσάς που δεν χορταίνεται με 1000 ευρώ μεροκάματο κάθε μέρα θα τα πάρετε μαζί σας

  9. Ιδιώτες ιατροί, μεγαλύτεροι τεμπελχανάδες και φοροφυγάδες δεν υπάρχουν σε αυτή τη χώρα. Καθημερινές με ωράριο καταστήματος λιανικής και σαββατοκύριακα κλειστά. Μη σου λάχει να αρρωστήσεις από Παρασκευή απόγευμα και να ψάχνεις για παιδίατρο ειδικά.

  10. που είναι ο ……………… ο χειρότερος γιατρός του σύμπαντος??? αυτών πρέπει να βάλουν υπουργό υγείας

  11. Όσοι υβρίζουν συλλήβδην την ιατρική κοινότητα είναι λειτουργικά αναλφάβητοι. Οι περισσότεροι σχολιαστές που συμφωνούν με λογικές τύπου «επίταξη» δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Παθολογία. Όταν θα εφημερεύει ο ιδιώτης σε ποιον θα παραδίδει; Αφού δεν υπάρχει παθολογικό τμήμα στο νοσοκομείο. Δεν πρέπει να υπάρχει και μονιμος παθολογος και στα ΤΕΠ; Στις κλινικές; Το ΙΚΑ ποιος το διέλυσε; Είστε με τα καλά σας κάποιοι; Θα πρέπει να γίνει ριζική αναπροσαρμογή του υγειονομικού χάρτη της Κω για πληθυσμό 180.000 κατοίκους. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να διαβάσει και να ακούσει προσεκτικά τους γιατρούς. Πολλοί ντόπιοι (από αυτούς που όψιμα απέκτησαν άποψη) με την νοοτροπία τους έχουν φτιάξει μια αρνητική εικόνα για το νησί. Αυτή η μανία να οικοδομήσουμε πλούτο για ένα εξάμηνο έχει φέρει πολλαπλα προβλήματα παρά ωφέλη. Γιατί κανένας δεν ήρθε με τις 14 προκηρύξεις;

  12. ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ, ΟΤΑΝ ΕΙΣΗΓΧΘΗ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΛΗΘΗΚΕ ΙΔΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ. ΕΡΧΟΤΑΝ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΕΔΙΝΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ. ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΧΗ! ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΥΠΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΣΒΗΝΕ!!
    ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΥΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!!

  13. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ , ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ ΧΡΟΟΟΝΙΑΑΑΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ.
    ΚΑΙ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΤΕΛΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ -ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ 800 ΕΥΡΩ.
    ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΜΑΝΤΑΜ ΝΑ ΗΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ