Γ. Βαληνάκης: Ο Καραμανλής θα έδινε στη Γαλλία ναυτική βάση στη Λέρο κατά της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

1
6048

του Κωστή Αλεξίου

Συγκλονίζει η αποκάλυψη του Γιάννη Βαληνάκη, πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών και στενού φίλου και συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, που έγινε κατά την παρουσίαση βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη στο Πολεμικό Μουσείο, με τίτλο «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» (Αθήνα, 1-7-2024).

 

Συγκεκριμένα, ο Δωδεκανήσιος πρώην ΥΦΥΠΕΞ, αποκάλυψε, ότι στον πολυδιάστατο εθνικό – αμυντικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, υπήρχε σχέδιο παραχώρησης Ναυτικής Βάσης στην Γαλλία και μάλιστα στο ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι του Αιγαίου, στην Λέρο, που βρίσκεται μια ανάσα από τα Ίμια, τα οποία διεκδικούσε και διεκδικεί ως τώρα επιθετικά η Τουρκία!

Πρόκειται για ευφυέστατο ελληνικό σχέδιο, που και αυτό φαίνεται είχε περιέλθει σε γνώση των Αμερικανών του Μπους, μέσω των υποκλοπών που διεξάγονταν με επίκεντρο την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, διαμέσου της Vodafone και κατά της χώρας μας (δείτε εδώ για την δολοφονία Τσαλικίδη)!

Οι άριστες σχέσεις Καραμανλή – Σαρκοζί, είχαν θωρακίσει τότε την Ελλάδα και πολιτικά (υποστήριξη των ελληνικών δικαίων και του βέτο μας στο Σκοπιανό), αλλά θα την θωράκιζαν και αμυντικά, με την τεράστιας σημασίας παραχώρηση στην Γαλλία Ναυτικής Βάσης στην Λέρο! Σε κομβικό σημείο των Δωδεκανήσων, απ΄ όπου θα μπορούσε να ελέγχεται, να πιέζεται και να μπλοκάρεται ο τουρκικός στόλος! Αλλά και να μπορεί να στηριχθεί άμεσα μια ατσάλινη αποτρεπτική δύναμη Ελλάδας – Γαλλίας, προς υπεράσπιση των διεκδικούμενων Ιμίων, Καλολίμνου, Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου, ανά πάσα στιγμή!
Η γαλλική δύναμη κρούσης στην Λέρο, με προηγμένα αεροναυτικά συστήματα, θα έπαιζε καταλυτικό ρόλο, στην μετέπειτα επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και την άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ, που σχεδίαζε για την συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής, με την υποστήριξη και της Ρωσίας και της Κίνας!
Κώστας και Νατάσα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο
Και βέβαια, η μεγάλη και δυνατή Ελλάδα που έχτιζε ο Καραμανλής, ήταν απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα, που λογαριάζουν τις μικρές χώρες σαν «αφρικανούς δούλους» και επιχείρησαν όχι μόνο να τον εξοντώσουν πολιτικά (καταστροφικές πυρκαγιές, λεηλασία Αθηνών), ηθικά (Βατοπέδι), οικονομικά (ξαφνικό μέγα Έλλειμμα), αλλά και προσωπικά, με την επιχείσηση παρακολούθησης και σχεδιασμού της δολοφονίας του
Δείτε το βίντεο με την αποκάλυψη Βαληνάκη:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άστο ρε Βαληνάκη , παλιωσε το παραμύθι και δεν έχει δράκο… Έπαιξε με τις τύχες της χώρας, πήγε να κάνει συμφωνίες με Ρώσους και Κινέζους και μας έβαζαν φωτιές κάθε χρόνο… Έβλεπαν οι ΗΠΑ από νωρίς τί θα γινόταν στην Ουκρανία, αν εφαρμοζόταν ο αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη τώρα θα είχαμε καταστραφεί… Ούτε συνεργάστηκε ο Καραμανλής εγκαίρως με το Ισραήλ, ούτε έδωσε καμία ναυτική βάση στους Γάλλους. Περπάτησε στο μονοπάτι του Τσοχατζόπουλου και τον έφαγαν λάχανο καταστρέφοντας την κοινωνική ηρεμία της χώρας για 4 χρόνια. Θα μείνει στην ιστορία ως ένας αναποτελεσματικός πρωθυπουργός, ανίκανος να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των ημερών του…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ