ΜΗΝΥΜΑΤΑ για την 8η Μαρτίου – ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ

4
2265

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αθήνα, 08.03.17
«Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – 8 Μαρτίου»
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, με την ευκαιρία των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου) έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οκτώ Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, γιορτάζουμε σήμερα. Είναι ημέρα μνήμης και διεκδίκησης των γυναικών σε όλον τον κόσμο. Η ημέρα του αγώνα για «ψωμί και τριαντάφυλλα», όπως πρωτοδιατυπώθηκε το γυναικείο αίτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Αγώνα για οικονομική ασφάλεια και ποιότητα ζωής, που παραμένει εξίσου επίκαιρος και στις μέρες μας, που η βία και οι διακρίσεις κατά των γυναικών σε όλον τον κόσμο εντείνονται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που σε πολλές περιπτώσεις δείχνει να αμφισβητεί τις νεωτερικές αξίες αφενός και υπό την πίεση της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, που απειλεί κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών αφετέρου. Ημέρα αγώνα για εξάλειψη των διακρίσεων και για ίσες ευκαιρίες, στη δουλειά, τη μόρφωση, την πολιτική συμμετοχή. Η μέρα αυτή θα πρέπει να είναι ημέρα αισιοδοξίας και προοπτικής και να δίνει το μήνυμα για μια κοινωνία πιο δίκαιη, με περισσότερη ανθρωπιά και αξιοπρέπεια για όλες και για όλους!»
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

8η ΜΑΡΤΗ

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ με αφορμή την 8η Μάρτη,Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,απευθύνεται στην γυναίκα της Εργατικής Τάξης στην περιοχή και την καλεί να «ακούσει» το σύγχρονο και τόσο επίκαιρο μήνυμα της μεγαλειώδης απεργίας και εξέγερσης χιλιάδων εργατριών στα εργοστάσια ενδυμάτων και κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, στις 8 Μάρτη 1857,οι οποίες σε συνθήκες άγριας καταστολής και τρομοκρατίας διεκδίκησαν ανθρώπινη ζωή με μείωση των ωρών εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και εξίσωση με εκείνους των ανδρών συναδέλφων τους, δουλειά με δικαιώματα.

Αν και σήμερα η τεχνολογία και η επιστήμη θα μπορούσε να διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής, αυτές απαγορεύονται και εμποδίζονται γιατί πάνε κόντρα στις επιδιώξεις του κεφαλαίου σε κάθε χώρα για περισσότερα κέρδη.

Έτσι η μερική απασχόληση βαφτίστηκε «συγκερασμός οικογενειακών υποχρεώσεων» για την γυναίκα, η ανεργία φυσικό φαινόμενο, η εγκυμοσύνη αποκλείεται και η μητρότητα διώκεται!

Αν και στο νησί της Κω παράγεται απίστευτος πλούτος ,οι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες-στις οποίες εργάζονται σε σκληρές συνθήκες χιλιάδες γυναίκες- έχουν «πιάσει» τα ομορφότερα σημεία , το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς παιδίατρο εδώ και χρόνια, δεν έχει μαστογράφος, λείπουν ειδικότητες, το προσωπικό είναι μειωμένο τα υλικά δεν φτάνουν κ.α.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο όσο θα υπάρχει η αυταπάτη πως τα πράγματα θα αλλάξουν από τα πάνω.

Από αυτούς δηλαδή που ευθύνονται για αυτό που ο λαός μας τραβάει. Από αυτούς που υπόσχονται- κάθε φορά με άλλα λόγια- ότι η ΕΕ, το ΔΝΤ , το ΝΑΤΟ και τόσοι άλλοι μηχανισμοί στην υπηρεσία του κεφαλαίου, θα γίνουν ανθρώπινοι και θα νοιαστούν για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Γυναίκα εργαζόμενη,άνεργη,συνταξιούχα

Το βέβαιο είναι ότι μόνο με την οργάνωση στο σωματείο σου, με την συμμετοχή σου στους αγώνες ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, σε κάθε κυβέρνησή του, στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, κόντρα στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, μπορεί να αλλάξει η ζωή σου, η ζωή της εργατικής τάξης, της νέας γενιάς προς το καλύτερο.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ συνεχίζει τον αγώνα για τα δικαιώματα όχι μόνο της γυναίκας αλλά του συνόλου των εργαζομένων, των άνεργων ,συνταξιούχων κόντρα στις δυσκολίες , με ένταση της προσπάθειας για την οργάνωση των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους, για τη συσπείρωση περισσότερων εργατικών – λαϊκών δυνάμεων διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Ενισχύστε με την συμμετοχή την εκδήλωση του συλλόγου Γυναικών Κω-μέλος ΟΓΕ,το Σάββατο 11 Μάρτη στις 18:00 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου,σε προβολή ταινίας αφιερωμένη στην 8η Μάρτη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩ ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

  • 8 Μάρτη 1857, οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας μείωση του εργάσιμου χρόνου, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της.

    • 8 Μάρτη 2017, εμείς, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου, χρειάζεται να συνεχίσουμε το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας. βιώνουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα, ζούμε το ανελέητο χτύπημα των δικαιωμάτων μας στην εργασία και τη μητρότητα, την εκμηδένιση του ελεύθερου χρόνου μας.

Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες μας, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας.

Αυτή η πρόοδος δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σε δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντά μας, για αναψυχή και προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση, που αποτελεί στοιχείο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας.

Αυτή η πρόοδος μπορεί να ικανοποιήσει τις δικές μας ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες με γενικευμένα μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειας μας με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.

Όμως τι μπαίνει εμπόδιο σε όλα αυτά;

  • Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που χτίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει στην πλάτη του λαού και νέα μέτρα, κάνοντας νόμο κάθε απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων.

Να μην υποταχθούμε στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Το αγωνιστικό μήνυμα της 8ης Μάρτη δείχνει το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για μας και τις οικογένειές μας.

Εξαρτάται από τη δική μας θέληση και δράση, τη συμμετοχή μας στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους να βαδίσουμε αγωνιστικά στις «λεωφόρους του μέλλοντος». Ένα μέλλον που θα είμαστε απαλλαγμένες από το άγχος και την ανασφάλεια της ανεργίας, της μετανάστευσης στο εξωτερικό, από μια ζωή- λάστιχο, χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τις γυναίκες- θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Δείχνουμε την αλληλεγγύης μας στους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και παλεύουμε κατά της εμπλοκής, συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στους σχεδιασμούς του, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο, την προσφυγιά.

8η Μάρτη: Σύμβολο αγώνα. Θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα…

Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ -Τμήμα ΚΩ , χαιρετίζουμε την σημερινή ημέρα , μια ημέρα αφιερωμένη στην προσωπικότητα και τους αγώνες των γυναικών παγκοσμίως.
Παρά τα πολύ μεγάλα βήματα που έχουν γίνει ,ο αγώνας των γυναικών παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ στην προσπάθεια της εξάλειψης του φυλετικού ρατσισμού και της κακοποίησης.
Γίνεται πλέον όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η πρόοδος των γυναικών είναι και πρόοδος για όλους  και ότι ο »μισός» πληθυσμός της γης δικαιούται να έχει την ανάλογη θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Γίνεται πλέον όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι οι γυναίκες επηρεάζονται εξίσου η’ και περισσότερο από τους άντρες από τις πολύπλευρες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς κοινωνικούς και οικονομικούς και ότι είναι αποτελεσματικότερες  στην προώθηση της εκπαίδευσης, της υγείας , γενικώς της ανάπτυξης, αλλά και της Ανθρωπιάς , της Αλληλεγγύης και των Ηθικών Αξιών.
Υιοθετούμε λοιπόν το σύνθημα των εργατριών τς Ν.Υόρκης οι οποίες φώναζαν ΨΩΜΙ και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ με την ευχή να αποτελέσει αφετηρία για την πλήρη ανάδειξη της γυναικείας προσωπικότητας.

 

Δρ Στέφανος Δράκος
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δωδεκάνησα, 8 Μαρτίου 2017

Δρ Στέφανος Δράκος, Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ:
«Χρόνια πολλά στις γυναίκες της Δωδεκανήσου,
τον ύμνο στη ζωή (!)»

«Σήμερα τιμάται η γυναίκα. Το ανθρώπινο ον που γεννά τη ζωή, που σε αγκαλιάζει στις αντιξοότητες, που σε οδηγεί μακριά από τα κακοτράχαλα μονοπάτια, που αντέχει στα δύσκολα, που υπομένει. Που σε κάνει να νιώθεις υπερήφανος, ασφαλής, ευλογημένος. Μητέρα, αδελφή, σύζυγος, κόρη.
Η ημέρα της γυναίκας, δεν αποτελεί έναν ανούσιο εορτασμό δώρων ή φιλοφρονήσεων, είναι ύμνος δικαιωμάτων, διεκδικήσεων, ζωής. Ίσα δικαιώματα. Καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ανάδειξη προβλημάτων, αγώνας για εξάλειψη της καταπίεσης και της κακοποίησης.
“Bread & Roses”. Αγώνας επιβίωσης και αναγνώρισης.
Η γυναίκα είναι η μεγάλη αγωνίστρια της ζωής. Η μητέρα, η αδελφή, η σύζυγος, η κόρη. Είναι η σύντροφος, η εργαζόμενη. Είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Σύμβολο ζωής. Ένας άνθρωπος με πολύπλευρο και πολυσήμαντο ρόλο. Καθορίζει την ανθρώπινη δημιουργία και συμβάλλει στη διαμόρφωση της κοινωνίας.
Η γυναίκα είναι το Α και το Ω. Η αρχή και το τέλος. Γεννά το αύριο. Διαμορφώνει την αλλαγή, κυοφορεί την ελπίδα.
Η αναγνώριση της ισότητας των γυναικών και ο διαρκής αγώνας για επίτευξή της – πέραν των άλλων – ενδυναμώνει το θεσμό της Δημοκρατίας.
Χρόνια πολλά στα ανθρώπινα όντα του Θεού, που δημιουργήθηκαν με αστείρευτες δυνατότητες. Χρόνια πολλά στις γυναίκες της καρδιάς μας, στις γυναίκες της Δωδεκανήσου».
Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589 – 6943073256
Email: [email protected]
Ιστοσελίδα: http://sdrakos.net – FB: Στέφανος Δράκος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι άνδρες είναι οι συντηρητές των γυναικών, επειδή ο Αλλάχ έκανε ορισμένους να υπερέχουν των άλλων, και επειδή εκείνοι ξοδεύουν από την περιουσία τους. Οι καλές γυναίκες συνεπώς είναι υπάκουες, φυλάγοντας τα κρυφά πράγματα όπως τα έχει φυλάξει ο Αλλάχ, και όσο για εκείνες εκ μέρους των οποίων φοβόσαστε την εγκατάλειψη, να τις επιπλήττετε, και να τις αφήνετε μόνες μέσα στους χώρους του ύπνου, και να τις ΔΕΡΝΕΤΕ. Και τότε, αν σας υπακούνε, μην ζητάτε κάτι εναντίον τους. Είναι βέβαιο πως ο Αλλάχ είναι ύψιστος, είναι μεγάλος

  2. Ο Προφήτης (η ευλογία και η ειρήνη του Αλλάχ ας είναι μαζί του) είπε: «Δεν αληθεύει πως η μαρτυρία μιας γυναίκας ισούται με την μαρτυρία μισού ανδρός;» Η γυναίκα είπε «Ναι». Εκείνος τότε είπε: «Αυτό είναι εξ αιτίας της ανεπάρκειας του μυαλού της.”

  3. Ω, γυναίκες, θα πρέπει να κάνετε ελεημοσύνες και να ζητάτε πολλές φορές την συγχώρηση, επειδή σας είδα μαζικά ανάμεσα στους κατοίκους της Κόλασης. Μια σοφή κυρία από αυτές είπε: «Πώς είναι, αγγελιοφόρε του Αλλάχ, και το είδος μας είναι μαζικά στην Κόλαση;» Πάνω σ’ αυτό παρατήρησε ο Άγιος Προφήτης: «Καταριέστε πολύ, και είστε αγνώμονες στους συζύγους σας. Κανέναν άλλο δεν έχω δει, που να του λείπει η κοινή λογική και να χωλαίνει στην πίστη, ενώ (ταυτόχρονα) να κλέβει την γνώση των σοφών, παρά μόνο εσάς.» Σε αυτό, σχολίασε η γυναίκα: «Τι έχει η κοινή λογική μας και η πίστη;» Εκείνος (ο Άγιος Προφήτης) παρατήρησε: «Η έλλειψη κοινής λογικής (κρίνεται επαρκώς από το γεγονός) ότι η μαρτυρία δύο γυναικών ισούται με την μαρτυρία ενός ανδρός. Αυτό είναι μια απόδειξη της έλλειψης κοινής λογικής.

  4. Ερευνητής: «Ω, Μωάμεθ, γιατί είναι γεμάτη από γυναίκες η Κόλαση;»
    Μωάμεθ: «Επειδή τους λείπει η κοινή λογική!»
    Ερευνητής: «Πώς το ξέρεις ότι τους λείπει η κοινή λογική;»
    Μωάμεθ: «Η έλλειψη κοινής λογικής φαίνεται από το ότι η μαρτυρία τους αξίζει τα μισά απ’ ότι αξίζει η μαρτυρία ενός άνδρα!»
    Ερευνητής: «Αλλά γιατί να αξίζει η μαρτυρία τους μόνο κατά το ήμισυ από του άνδρα;»
    Μωάμεθ: «Εξ αιτίας της ανεπάρκειας του μυαλού τους!»
    Ερευνητής: «Πώς το ξέρεις ότι τα μυαλά τους είναι ανεπαρκή;»
    Μωάμεθ: «Η ανεπάρκεια του μυαλού τους φαίνεται από το γεγονός ότι η μαρτυρία τους αξίζει μισή ανδρική μαρτυρία.»
    Ερευνητής: «Ξαναρωτάω, γιατί αξίζει τα μισά η μαρτυρία τους;»
    Μωάμεθ: «Επειδή τα μυαλά τους είναι ανεπαρκή!»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ