ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Προκήρυξη 10 νέων θέσεων γιατρών στα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου»
Δέκα μόνιμες νέες θέσεις ιατρών σε Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου, συμπεριλαμβάνονται στη νέα προκήρυξη θέσεων του Υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα, οι θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι:
Νοσοκομείο Ρόδου:
– Επιμελητής Α’ Αναισθησιολογίας
– Επιμελητής Α’ Ακτινολογίας
– Επιμελητής Α΄Ορθοπαιδικής
– Επιμελητής Β΄Οφθαλμολογίας
Νοσοκομείο Κω:
– Επιμελητής Α’ Εσωτερικής Παθολογίας
Νοσοκομείο Καλύμνου:
– Επιμελητής Α’ Καρδιολογίας
Νοσοκομείο Καρπάθου:
– Διευθυντής Ακτινολογίας
– Διευθυντής Εσωτερικής Παθολογίας
– Διευθυντής Αναισθησιολογίας
– Επιμελητής Α’ Μαιευτικής-Γυναικολογίας.
Σε δήλωσή του ο κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει: «Σε αυτή την προκήρυξη υπάρχουν 1Ο νέες μόνιμες θέσεις ιατρών για νοσοκομεία της Δωδεκανήσου. Είναι δεδομένο ότι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και υπάρχουν ακόμα πολλά κενά που πρέπει να καλυφθούν.
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει νέα προκήρυξη για 100 περίπου ειδικευμένους γιατρούς στο ΕΣΥ ενώ μέσα στο 2024 η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 6.500 προσλήψεις στον τομέα της υγείας».
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι θετική στη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων – Να δούμε ένα ολιστικό σχέδιο αναβάθμισης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου»
«Όσοι μιλούν για το δημόσιο πανεπιστήμιο, συμπεριφέρονται σα να μην κυβέρνησαν ποτέ, σα να μην υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα για τις πολιτικές που εφάρμοσαν ως κυβέρνηση για το δημόσιο πανεπιστήμιο», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του Δημοσίου Πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.
Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο περιέχει σημαντικές διατάξεις για τη στήριξη και την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, όπως:
– η δυνατότητα πρόσβασης ξένων φοιτητών στα αγγλόφωνα προγράμματα των ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ.
– η ενίσχυση των ποιοτικών δεικτών, ως κριτηρίου, για τη χρηματοδότηση του δημόσιου πανεπιστημίου.
– η χρηματοδότηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μεταπτυχιακών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
Επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο δεν δίνεται η δυνατότητα να δημιουργούνται ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η μόνη δυνατότητα που δίνεται είναι να λειτουργούν στην Ελλάδα παραρτήματα Πανεπιστημίων του εξωτερικού που θα έχουν πιστοποιηθεί με αυστηρές προδιαγραφές, με το αυστηρότερο πλαίσιο που υπάρχει στην Ευρώπη, και θα τελούν υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Όπως είπε, η λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων συνδέεται με κανόνες και με το πιο αυστηρό πλαίσιο σε όλη την Ευρώπη αφού το Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, που θα δημιουργήσει παράρτημα στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο και να περιλαμβάνεται στο εθνικό μητρώο αναγνωρισμένων ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής του ΔΟΑΤΑΠ.
Παράλληλα, θα πρέπει να διαθέτει εγκαταστάσεις με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, βιβλιοθήκη, εργαστήρια, οπτικοακουστικά μέσα, ερευνητικές υποδομές καθώς και η ύπαρξη διδακτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού, ενώ η εισαγωγή των φοιτητών θα γίνεται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και με προϋπόθεση την επίτευξη του στόχου της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.
Αναφερόμενος στην αναβάθμιση του Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θράκη, σε μια ευαίσθητη γεωγραφικά περιοχή, ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να διαμορφωθεί ένα ολιστικό σχέδιο αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που βρίσκεται και αυτό σε μια ευαίσθητη, γεωγραφικά και εθνικά, περιοχή.
Ζήτησε να δημιουργηθούν νέες σχολές και τμήματα προσανατολισμένα στον τουρισμό και στην πράσινη οικονομία. Το Πανεπιστημίου Αιγαίου θα μπορούσε να απλωθεί σε όλο το Αιγαίο, σε νησιά και ιδιαίτερα στην Κω, που δεν φιλοξενούν κάποιο τμήμα ή σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
«Πρέπει να δούμε τι γίνεται γύρω μας, σε όλο τον κόσμο. Να συνειδητοποιήσουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.