Στην Δασική Υπηρεσία της Κω τοποθετήθηκε και επίσημα η Κώα Περιβαλλοντολόγος Σεργία Κρητικού

1
13442

Ρεπ. Μάριος Παπαδημητρίου

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, τοποθετήθηκε πριν από λίγο καιρό στην Δασική Υπηρεσία της Κω, ως επικεφαλής του Δασονομείου, η μέχρι πρότινος μόνιμη υπάλληλος (Π.Ε. Περιβάλλοντος) του ΥΠΕΝ κ. Σεργία Κρητικού.

 

Η κυρία Κρητικού κατάγεται από την Κω και πιο συγκεκριμένα από την Αντιμάχεια, διαθέτει σημαντική εμπειρία και γνώση σε περιβαλλοντικά θέματα καθώς υπηρέτησε για αρκετά χρόνια στο Υπουργείο Περιβάλλοντος σε διάφορα νευραλγικά πόστα, ενώ τα τελευταία χρόνια, ασχολήθηκε επισταμένα με άκρως σοβαρές και σημαντικές ανά την Επικράτεια, περιβαλλοντικές υποθέσεις που απασχολούν θεσμικά το ελληνικό κοινοβουλίο, καθώς ήταν τοποθετημένη ως επιστημονικό στέλεχος του Υπουργείου, στο Γραφείο Νομικών και Κοινοβουλευτικών θεμάτων, το οποίο υπάγεται απευθείας στον αρμόδιο Υπουργό και ασχολείται αποκλειστικά με ζητήματα που αφορούν το νομικό πλαίσιο που διέπει την περιβαλλοντική, ενεργειακή και δασική νομοθεσία του ελληνικού κράτους.

 

Η Δασική Υπηρεσία του νησιού μας, μπορεί να παραμένει διαχρονικά απαξιωμένη από την Πολιτεία και εκ των πραγμάτων αρκετά υποστελεχωμένη, ωστόσο ο ερχομός μιας εξειδικευμένης αρμόδιας για δασικά και περιβαλλοντικά ζητήματα υπαλλήλου κατηγορίας Π.Ε. Περιβαλλοντολογίας, αποτελεί μία άκρως θετική εξέλιξη για την εύρυθμη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας, καθώς και για το μέλλον αυτής και την εν γένει αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Φυσικά τα υπαρκτά ζητήματα δεν πρόκειται να πάψουν, από την μία ημέρα στην άλλη, (με την μετακίνηση της κ. Κρητικού από την Αθήνα στην Κω), όμως ίσως αυτή η συγκυρία δρομολογήσει περαιτέρω εξελίξεις, ώστε πρωτίστως, η ηγεσία του Υπουργείου και δευτερευόντως, η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου να υποχρεωθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενίσχυσης και στελέχωσης του Δασονομείου Κω, με το απαραίτητο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται, για να λειτουργήσει σωστά και να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός νησιού όπως η Κως.

Προφανώς και τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο την Δασική Υπηρεσία της Κω, ωστόσο είναι χρέος και καθήκον του εκάστοτε Υπουργού, να προτεραιοποιήσει και να ιεραρχήσει αυστηρά τις υπηρεσιακές ανάγκες, επιλύοντας ζητήματα που ταλανίζουν σημαντικά υφιστάμενες δασικές υπηρεσίες και Δασονομεία, κατά κύριο λόγο στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές.

Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία έστω και με πολυετή καθυστέρηση, να ασχοληθεί σοβαρά το αρμόδιο Υπουργείο με τις Δασικές Υπηρεσίες και ειδικότερα με όσες εδρεύουν σε ακριτικά νησιά, καθότι κρίνεται απαραίτητο και επιβεβλημένο να είναι σε θέση να παράξουν οι εν λόγω Υπηρεσίες έργο, σε έναν ευαίσθητο εθνικά χώρο, όπου π.χ. τα ζητήματα των δασικών χαρτών, της δασοπροστασίας, των πάσης φύσεως παράνομων ενεργειών και αυθαιρεσιών αλλά και επίκαιρων ανοικτών περιβαλλοντικών ζητημάτων τα οποία εν συνόλω, δημιουργούν προβλήματα στους νησιώτες και απασχολούν τις νησιωτικές κοινωνίες, ιδιαίτερα εκείνες των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την ανυποληψία εκ μέρους του κράτους όπως επίσης και την έλλειψη κρατικής μέριμνας σε βασικούς τομείς της δύσκολης καθημερινότητας τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχόμαστε στην πατριώτησα μας κυρία Κρητικού Σεργία καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει ως επικεφαλής του Δασονομείου Κω.
    Η επιστημονική της κατάρτηση,η εμπειρία, η εργατικότητα, η ειλικρίνεια και η ευθύτητα του χαρακτήρα της θα συμβάλουν στην οργάνωση την καλή λειτουργία και τηνεπίλυση χρόνιων προβλημάτων του Δασονομείου Κω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ