ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Το πασχαλινό γεμιστό κατσίκι στον παραδοσιακό φούρνο – Το έθιμο της Κω

0
4647

Δείτε την διαδικασία όπως έγινε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στον παραδοσιακό φούρνο του κ. Παναγιώτη Αυγούλη στο Πλατάνι της Κω.

Πασχαλινό κατσίκι στον παραδοσιακό φούρνο
Ανάβουμε τον φούρνο για δύο έως τέσσερις Ώρες ανάλογα με την υγρασία που έχει μαζέψει κατά την διάρκεια του χειμώνα. Αν τον έχουμε ανάψει τις τελευταίες ημέρες δυο ώρες είναι αρκετές.
Αφού τοποθετηθούν οι κατσαρόλες με τον οβελία το χτίσιμο του φούρνου με λάσπη  θα κρατήσει την θερμοκρασία μέχρι και την επόμενη ημέρα. 
Το μειονέκτημα του παραδοσιακού φούρνου είναι το ότι ξεκινάει με πολλή υψηλή θερμοκρασία και σταδιακά πέφτει, εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. 
Το πλεονέκτημα είναι η φοβερή γεύση και η οικονομία.

Οι παλιοί χειριστές φούρνων έλεγαν ότι είναι έτοιμος όταν ρόδιζε από μέσα τα πυρότουβλα.

Στο τέλος γράφεται με το δάχτυλο και η λέξη σύκο…(για να γίνει μαλακό και νόστιμο σαν σύκο)

 Ευχαριστούμε τη φίλη Κατερίνα για τις όμορφες φωτογραφίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ