Με τον τίτλο «Μια Ρουμάνα Πνευμονολόγος κάνει θαύματα : θεράπευσε 100% τους ασθενείς της με Covid», εμφανίστηκε ένα άρθρο μακροσκελές στη ρουμάνικη εφημερίδα Național, που βρίσκεται στα κιόσκια σε όλη τη χώρα.
Το μυστικό αυτής της γυναίκας γιατρού για να θεραπεύσει τους ασθενείς της ήταν να μην εφαρμόζει το ιατρικό πρωτόκολλο του οποίου η χρήση έγινε υποχρεωτική σχεδόν παντού. Η συνέντευξη που δημοσιεύθηκε από την Național μεταφράστηκε από ουγγαρέζικο σάιτ :
«Το portail πληροφοριών national.ro έρχεται να δημοσιεύσει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία μια πνευμονολόγος της Oradea μας εξηγεί ότι αποφασίζοντας να μην λογαριάσει το πρωτόκολλο Covid επίσημα σε ισχύ [στη Ρουμανία], προτίμησε να βασιστεί στην δική της εμπειρία της πνευμονολογίας για ν΄αντιμετωπίσει με τρόπο παραδοσιακό αυτούς από τους ασθενείς της που έφθαναν με πνευμονία μετά από μια ιογενή λοίμωξη – συμπεριλαμβανομένων αυτών που λέγεται ότι υποφέρουν από «Covid», μέθοδος που τελικά κατέληξε σε μια εντυπωσιακή επιτυχία: στην πράξη 100% των ασθενών της θεραπεύθηκαν χωρίς την παραμικρή νοσοκομειακή φροντίδα. Σύμφωνα με αυτή την γιατρό,στην πραγματικότητα είναι το πρωτόκολλο Covid που εφαρμόστηκε που σκοτώνει τους ασθενείς μέσα στα νοσοκομεία.
Η Flavia Groșan, πνευμονολόγος στην Oradea (διαμέρισμα του Bihor) είναι μια από τους γιατρούς που δεν συμφωνούν με το πρωτόκολλο θεραπείας που συνταγογραφείται-προβλέπεται από το υπουργείο Υγείας [Ρουμανίας] και σύμφωνα με το οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία ασθενείς που έχουν μολυνθεί με Covid-19. Αφήνοντας κατά μέρος αυτήν τη συνταγή, θεραπεύει τους μολυσμένους ασθενείς με τις δικές της μεθόδους, εκκινώντας από τις γνώσεις που οφείλει στην εμπειρία της ως γιατρός και όλα φαίνεται να δείχνουν ότι το κάνει πολύ καλά: η θεραπεία της έχει εφαρμοστεί σε σχεδόν χίλιους ασθενείς φτάνοντας στη γιατρό σε διαφορετικά στάδια της ασθένειας λόγω SarS-CoV-2. Το 100% των ασθενών της θεραπεύθηκε χωρίς να χρειαστεί η παραμικρή νοσηλευτική φροντίδα. Η γιατρός Groșan αντιμετωπίζει τις συνέπειες της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2 ως μια ατυπική πνευμονία. Δήλωσε πως τα νοσοκομεία διαπράττουν τεράστια λάθη και ότι στην πραγματικότητα είναι το πρωτόκολλο Covid που σκοτώνει τους ασθενείς. «Το Covid είναι μια πνευμονία – βέβαια ατυπική, αλλά είναι μια πνευμονία– κι οφείλει ν΄αντιμετωπιστεί ως τέτοια», διαβεβαίωσε. «Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πανδημία, στόχος μου ήταν κανένας ασθενής να μην καταλήξει σε διασωλήνωση, γιατί είναι μια διαδικασία που οδηγεί σε θάνατο. Χρησιμοποιώ τις τυπικές θεραπείες φαρμάκων που περιλαμβάνουν την κλαριθρομυκίνη, ένα αντιβιοτικό μακρολίδης. Υπάρχουν μόνο τρία αντιβιοτικά σε αυτήν την οικογένεια: η ερυθρομυκίνη,την οποία όλοι γνωρίζουν, η αζιθρομυκίνη και η κλαριθρομυκίνη. Δεν μου αρέσει πραγματικά η αζιθρομυκίνη, η οποία είναι ένα εξασθενημένο αντίγραφο της κλαριθρομυκίνης. Έχω συμμετάσχει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κλινική έρευνα για την πνευμονία όπου έχω δει τη δύναμη της κλαριθρομυκίνης να μειώνει τη φλεγμονή όπως κανένα άλλο αντιβιοτικό. Η πνευμονολόγος σημειώνει ότι η υπερβολική δόση οξυγόνου που χορηγείται σε νοσοκομεία προκαλεί εγκεφαλικά οιδήματα, που αποτελούν μια από τις αιτίες θνητότητας των ασθενών.
Σε αυτό το θέμα, είπε τα εξής: «Πάνω από 80% κορεσμού, χορηγώ πολύ μικρές δόσεις οξυγόνου στους ασθενείς μου, της τάξης των 2-3 λίτρων ανά λεπτό, υπό τη μορφή σύντομων ημερήσιων χορηγήσεων, 4 έως 5 ώρες στο μέγιστο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το πλεόνασμα οξυγόνου αναστέλλει τον εγκέφαλο, διότι γενικά, ο εγκέφαλος ελέγχει το σώμα μας και όχι μια συσκευή. Σε αυτό το σημείο, διαφωνούσα εντελώς με το ισχύον πρωτόκολλο Covid: οι υψηλές δόσεις οξυγόνου που συνταγογραφεί, της τάξης των 20 λίτρων, οδηγούν σε οξέωση, προκαλώντας εγκεφαλικά οιδήματα σε ασθενείς.… Που, με τη σειρά τους, φυσικά οδηγούν σε θάνατο».
Η Flavia Groșan βλέπει ως βαρύ λάθος τη χορήγηση Kaletra και κωδεΐνης σε ασθενείς με Covid που μπορούν μόνο να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της νόσου. «Ευτυχώς, υπήρξαν μερικές νοσοκόμες – αυτές που θεωρώ πραγματικές ηρωίδες – που παρακολούθησαν τους ασθενείς και τους προειδοποίησε, συμβουλεύοντάς τους να μην καταπιούν το Kaletra και να πετάξουν τα φάρμακα. Μετά από αυτό, οι γιατροί που έρχονταν για τον έλεγχο τους εξεπλάγησαν από την απουσία διάρροιας και πόσο καλά ένιωθαν. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχαν πάρει το φάρμακο που ορίζεται από το πρωτόκολλο. Με αυτόν τον τρόπο αυτοί οι φροντιστές έσωσαν πραγματικά τις ζωές των ασθενών τους. Στην περίπτωση χρήσης κωδεΐνης, ο βήχας εμποδίζεται, ο ασθενής δεν μπορεί να φτύσει τις εκκρίσεις που σχηματίζονται στους πνεύμονες, και αυτές είναι οι εκκρίσεις που τον πνίγουν – όχι οι θρόμβοι του αίματος, αλλά οι συσσωρευμένες εκκρίσεις. Φθάνοντας σε αυτό το σημείο, οι ασθενείς, όπως θα ήταν αναμενόμενο, μπαίνουν σε κατάσταση πανικού, επειδή δεν μπορούν πλέον να αναπνεύσουν: ξαφνικά, τους χορηγούνται παυσίπονα και τίθενται σε αναπνευστήρα – από εκεί, υπάρχει μόνο το θεϊκό έλεος για να τους σώσει». Αυτή η επιτυχημένη μέθοδος και η ατρόμητη στάση εξασφάλισαν αμέσως στην πνευμονολόγο της Oradea μια εθνική δημοφιλία. Αμέτρητα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν τη μέθοδο που χρησιμοποιεί.
Η πνευμονολόγος συμβουλεύει on line και αντιμετωπίζει τους ασθενείς της εκκινώντας από την αρχή ότι έχουν άτυπη πνευμονία. Για παράδειγμα, θεράπευσε πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονταν από 37 έως 97. Η θεραπεία ήταν τόσο επιτυχημένη που αυτή η οικογένεια κατάφερε ήδη να γιορτάσει τα Χριστούγεννα μαζί. Επίσης λέει ότι «Οι άρρωστοι φοβούνται πολύ, όλοι θέλουν να νοσηλευτούν, ενώ μπορούν να θεραπευτούν μένοντας στο σπίτι και παίρνοντας φάρμακο». Έχει ήδη καταγγελθεί από έναν από τους συναδέλφους της επειδή δεν ακολουθεί το καθορισμένο πρωτόκολλο, αλλά αυτό την αφήνει αδιάφορη, επειδή βλέπει ότι το καθορισμένο πρωτόκολλο δεν είναι σωστό και ότι αντίθετα το πρωτόκολλό της είναι το καλό – η αρχή αυτού του τελευταίου είναι ότι, μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, το ίδιο και με πυρετό 37,1 °, τοποθετεί τους ασθενείς της σε κλαριθρομυκίνη. Ανακήρυξε τον εαυτό της μπερδεμένο όταν είδε τους ιατρικούς φωστήρες να αλληλοδιαδέχονται ο ένας τον άλλον στην τηλεόραση για να τρομάξουν τον πληθυσμό, γιατί γι ‘αυτήν ήταν ξεκάθαρο από την αρχή του παιχνιδιού ότι έχει να κάνει με μια πνευμονία και ότι αυτή η παρατήρηση πρέπει επίσης να καθορίσει την θεραπεία. visegradpost. 22/3/21
capnews.me
Άρχισαν σιγά σιγά να «ανοίγουν» στόματα.. Παρόμοια είναι και αυτά που είχε αποκάλυψει ο πνευμονολόγος Λεωνίδας Στέλλας, διευθυντής της εντατικής στο νοσοκομείο της Πάτρας… Το ιατρικό πρωτόκολλο που χρησιμοποιήται στη Ρουμανία είναι σχεδόν ίδιο με το δικό μας… Εάν ισχύουν αυτά που υποστηρίζει η πνευμονολόγος πρέπει να επέμβει εισαγγελέας… Καθημερινά χάνονται ζωές που δεν γυρίζουν πίσω.