Υπενθυμίζεται πως και ο 9χρονος Μάριος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Ένα ακόμα παιδί 10 ετών από την Πάτρα που είναι θετικό στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο μικρός που είχε λιποθυμικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, υποβλήθηκε σε τεστ covid και βγήκε θετικό. Θετική είναι και η μητέρα του που επίσης νοσηλεύεται.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οικογένεια φαίνεται πως κόλλησε τον ιό από το δεύτερο παιδί τους που κόλλησε από τη δασκάλα του στο σχολείο.
Δίνει μάχη για να μην διασωληνωθεί ο 9χρονος
Την ίδια ώρα, μάχη για να αποφύγουν τη διασωλήνωση του 9χρονου Μάριου, που νοσεί από κορωνοϊό, δίνουν οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
Η υγεία του 9χρονου Μάριου ο οποίος νοσηλεύεται για μία ακόμα ημέρα επιδεινώθηκε, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί προσπαθούν να αποφύγουν την διασωλήνωση καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει φλεγμονές στο παιδί.
Οι γιατροί δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό του Μάριου και μάλιστα γίνονται τουλάχιστον δύο τηλεδιασκέψεις την ημέρα με ειδικούς εντατικολόγους κι από άλλα νοσοκομεία της χώρας για να αποφασιστεί πώς θα κινηθεί η αγωγή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του 9χρονου, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», είχε διαγνωστεί θετική στο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού, με αποτέλεσμα, όπως λένε, να κολλήσει τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.
«Της συζύγου ήταν ο μεταλλαγμένος ιός, άρα κι εμείς από τη σύζυγο κολλήσαμε, άρα από αυτόν θα είναι», είχε δηλώσει στο Mega ο σύζυγός της. Σημειώνεται ότι παρόλο που τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας νόσησαν ελαφριά, ο 9χρονος παρουσίασε υψηλό πυρετό από την περασμένη Τετάρτη και πέντε μέρες μετά εισήχθη στο νοσοκομείο.
«Αυτό που έχει ο μικρός είναι η εικόνα της νόσου που υπάρχει στους μεγάλους. Εξελίσσεται αργά και σταθερά. Στους μεγάλους βλέπουμε γύρω στις οκτώ μέρες να εκδηλώνουν την βαριά συμπτωματολογία. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να μην διασωληνωθεί, παίρνει την αγωγή που προβλέπεται, χρειάζεται 60% οξυγόνο. Στις μονάδες είναι δύσκολο να προβλέψεις τα πράγματα. Η μητέρα το βρετανικό στέλεχος έχει. Έχουν περιγραφεί διεθνώς περιστατικά πολλά. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Η Covid κάνει μια υπεραντίδραση στον οργανισμό, αυτό συμβαίνει σε πολλούς ενήλικες», τόνισε ο Γαβριήλ Δημητρίου, Διευθυντής της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ρίου.