Εμμανουήλ Πέτρου |
Λέγεσαι Αμερική αλλά δεν λέγεσαι Αμερική, καθ ότι ο Αμέρικο Βεσπούτσι ήταν βαφτισμένος Όμηρος. Μικρόν τον φώναζαν Ομέρικο και παραποιήθηκε σε Αμέρικο.
Η συμπαθέστατη Γερμανία. Αυτοί αυτοαποκαλούντα
Η φιλτάτη Αγγλία, εκείνο το British που προέρχεται από την λέξη Βρυτός δηλαδή παρθένος, ήταν η Αγγλία η χώρα με τις πολλές παρθένες. Από αυτού βγαίνει και το Αγγλικό virgin από όπου και η πολιτεία της Αμερικής Virginia προς τιμήν της Βασίλισσας που ήταν παρθένος.
Ιταλία, είναι ‘’εις άλω’’, εις την θάλασσαν, πιστεύω πως έχετε δεί πως μπαίνει η Ιταλία ορμητικά μέσα στην Μεσόγειο.
Ισπανία. Ο ι ίδιοι λένε την πατρίδα τους Espana , και σωστά την αποκαλούν έτσι αφού η χώρα λόγω των πολλών βροχών έχει πολλά δάση και ήταν αφιερωμένη στον κακόμορφο Έλληνα θεό των δασών Πάνα. Εις τον Πάνα λοιπόν.
Αίγυπτος, είναι χαρακτηρισμένη έτσι επειδή βρίσκεται υπτίως του Αιγαίου. Εκεί θα βάλουμε έναν τοποτηρητή μιάς και θα ελέγχουμε και την διώρυγα του Διός. Οι Άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά και το SUEZ διαβάζεται ως ΖΕΥΣ.
Η Ινδία. Ο Δίας είχε έναν μονάκριβο αναγνωρισμένον γυιό που τον έλεγαν Ιν. Ο Ιν του Δία.
Λίγο πιο κεί είναι μία μεγάλη Κινεζική περιοχή που λέγεται Yunnan, δηλαδή Ιωνία.
Για πάμε και στην Ιαπωνία που εύκολα διαβάζεται ‘’η Άπω Ιωνία’’.
Ολόκληρη η Ήπειρος Ασία πήρε το όνομά της από τον αδελφό της Εκάβης Άσιο που σκότωσε στην Τροία ο Αίας ο Τελαμώνιος .
Και η Ευρώπη πήρε το όνομά της από την μεγαλομάτα Ευρώπη, κόρη του Αγήνορα και της Τηλεφάεσσας, εγγονής του Ποσειδώνα.
Ευρώπη ηταν η κόρη του Αγηνόρα, βασιλιά της Φοινίκης, Το όνομα της ίσως σημαίνει «ανοιχτομάτα» (ευρύς +ωψ) ή προέρχεται από την ακκαδική λέξη erebu(δύω).
Ήταν ένα όμορφο, νεαρό κορίτσι που μια μέρα βγήκε στην εξοχή να μαζέψει λουλούδια και εκεί συνάντησε τον Δία με την γνωστή αδυναμία στις όμορφες κοπέλες. Φυσικά, δε του πέρασε απαρατήρητη
Η Ελλάδα είναι μία παγκοσμιότητα γεωγραφική και ιστορική. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να την γνωρίσουμε και να την αναγνωρίσουμε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Αν είναι δυνατον. Τι άλλη …κία θα διαβάσουμε…?
…ξέχασε να μας πει για τις Φιλιππίνες, γιατί ονομάστηκαν έτσι. Ονομάστηκαν Φιλιππίνες γιατί ο Φίλιππος Β΄πριν παντρευτεί την Ολυμπιάδα είχε ταξιδέψει στην συγκεκριμένη νησιωτική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Εκεί λοιπόν ο Φίλιππος Β΄αφού είχε μερικές ‘περιπετειούλες’ έσπειρε μερικά παιδάκια, τα οποία κατά σύμπτωση βγήκαν όλα κορίτσια. Τότε λοιπόν οι ιθαγενείς των νήσων αυτών, μόλις έβλεπαν τις θυγατέρες του Φίλιππου, φωνάζαν -Φιλιππίναι! Φιλιππίναι! Φιλιππίναι! ‘ …και έτσι ονομάστηκαν τα νησιά Φιλιππίνες!!
Πέρα από την πλάκα, αυτός που έγραψε αυτό το άρθρο, μπορεί να μας πει τι πίνει και δεν μας δίνει;
Ο …ΑΚΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΑΚΑΣ Η Ο ΒΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ …ΑΚΑΣ; ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ …ΑΚΑΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΑΙΤΑΙ ΒΛΑΚΑΣ. ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ..ΑΚΑΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΟΥ ΚΑΥΜΕΝΟΥ; ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ;;;;;;;
Ελεος.Καλα αυτος τα εχει χασει…..
Και όμως λίγο ιστορία να ξέρατε διαβάζοντας την δικιά μας ιστορία Έλληνες κάτι θα καταλάβετε αλλά η αμάθεια είναι μεγάλη σε αυτόν τον τόπο. Καθίστε εσείς που κράζετε να βλέπετε την χουρμε και την χιλμη.
Σαφώς και η Ελλάδα έχει πλούσια ιστορική κληρονομιά, αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά που διαβάσαμε (σε αυτό το άρθρο) με την Ελλάδα; !! Για ποια αμάθεια μας μιλάς ρε φίλε;… δηλαδή όλα αυτά σου φαίνονται να στέκουν; Μάλλον συνεχίζουν να μας ψεκάζουν, δεν εξηγείται αλλιώς!!!
τα μόνα που ισχύουν είναι η Ευρώπη και η Αίγυπτος. Τα άλλα:
εξακολουθούν να είναι μούφα.
Γερμανία:
Deutsch is an adjective (Proto-Germanic *theudisk-) derived from Old High German thiota, diota (Proto-Germanic *theudō) meaning «people», «nation», «folk».
Πάμε Ιταλία:
According to the most widely accepted explanation, Latin Italia may derive from Oscan víteliú, meaning «[land] of young cattle» (c.f. Lat vitulus «calf», Umbrian vitlu), via Greek transmission (evidenced in the loss of initial digamma).
Πάμε Ισπανία:
Etymology. From Old Spanish Espanna (“Iberian Peninsula”), from Latin Hispānia, possibly derived from the Punic אי שפן (I-Shaphan, “coast of hyraxes”).
Γιουνάν αποκαλούν τους Έλληνες οι Άραβες (από το Ίωνες).
Φυσικά και δεν έχει τίποτα να κάνει με τους Κινέζους.
Κι εμένα μου αρέσει η Ελληνική μυθολογία
αλλά άλλο πράγμα η ετυμολογία και άλλο πράγμα η μυθολογία.