Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι μια σύγχρονη Ελληνίδα – Μέσα από όσα μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους και τις φωτογραφίες της δηλώνει τα ενδιαφέροντά της, τις ευαισθησίες της – Δείτε φωτογραφίες
Στις 20 Οκτωβρίου του 2018, όταν η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, μοιράστηκε με τους φίλους της στο facebook μια φωτογραφία της με τον πατέρα της, τον αείμνηστο Νικόλαο Σακελλαρόπουλο, στα επαγγελματικά βήματα του οποίου βάδισε η 64χρονη προτεινόμενη από την κυβέρνηση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, αυτό της Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως σχολίασε η ίδια στην πρώτη της δήλωση μετά το πρωθυπουργικό διάγγελμα, με την οποία αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».
Η αναδρομή στο προφίλ της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ακριβώς αυτό: μια σύγχρονη Ελληνίδα, μια γυναίκα με γεμάτη επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή.
Οι δεκάδες φωτογραφίες της δείχνουν μια γυναίκα συναισθηματικά γενναιόδωρη με τους ανθρώπους της, ενώ η ίδια αναδεικνύει σε αναρίθμητα φωτογραφικά καρέ τις προσωπικές ανησυχίες και ευαισθησίες, τα ενδιαφέροντά της που περιλαμβάνουν βόλτες στη θάλασσα και πεζοπορία, αγάπη για τα σπορ -οι φίλοι της βρίσκουν πάμπολλες φωτογραφίες από ποδοσφαιρικές συναντήσεις αλλά και εικόνες του Στέφανου Τσιτσιπά.
Όσοι την γνωρίζουν ξέρουν την αγάπη της για τον κινηματογράφο -στο προφίλ της έχει αναρτήσει πάμπολλες εικόνες από κλασσικές ταινίες όπως το Όσα παίρνει ο άνεμος ή το «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», που τείνει να γίνει κλασσική.
Το γεγονός ότι μια δικαστής και μάλιστα η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μετέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί έκπληξη.
Η κυρία Σακελλαροπούλου σπάει τη σοβαροφάνεια και μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμές και σκέψεις: Που άλλοτε αφορούν τον πατέρα της, τα παιδικά της χρόνια, την παρουσία της σε σημαντικές εκδηλώσεις κι άλλοτε μνήμες από ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, όπως ο καθηγητής της Νομικής Σταύρος Τσακυράκης ο οποίος ήταν καλός της φίλος. Η προτεινόμενη για το αξίωμα της (πρώτης) Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει πολλές πλευρές του εαυτού της, μία από αυτές είναι η αγάπη της για τα ζώα -κάποιοι θα την χαρακτήριζαν εύκολα «cat lady» αφού οι φωτογραφίες που δείχνουν γάτες κυριαρχούν στο προφίλ της.
Οι φωτογραφίες της δείχνουν επίσης την ιδιαίτερα θερμή σχέση της με την οικογένειά της: Φωτογραφίες από τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια, με τη γιαγιά, τη μητέρα και την κόρη της Νιόβη -τέσσερις γενιές αγαπημένων γυναικών, φωτογραφίες από την ανεμελιά των διακοπών, φωτογραφίες με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη. Και ανάμεσα στις πολλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες μία, με τις συμμαθήτριές της στο δημοτικό του Αρσακείου Θεσσαλονίκης: «Εμείς, του ΄60 οι εκδρομείς…» σχολιάζει δίπλα σ΄αυτή τη φωτογραφία το κοριτσάκι που εικονίζεται κάτω δεξιά. Το λένε Κατερίνα Σακελλαροπούλου και γράφει Ιστορία.
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΑΧΑΧΑ
Πάτερ Κλεομένη εσύ;
Προεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» να ΜΗΝ μπορει να παει στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!!!
Μηπως ΠΡΕΠΕΙ να μας προβληματιση κατι για την εκλογην αυτην???
ο απαρχαιωμένος, αναχρονιστικος και βάρβαρος μισογυνισμος της θρησκείας μας και του Νεοέλληνα? Για την ιδέα δηλ που επικρατεί ότι η «βρώμικη» γυναίκα είναι υπεύθυνη για τις αμαρτίες και τα δεινά του ανθρώπου? Και απαντώ για τον έναν ΕΛΛΗΝΑ: όχι, δεν πρέπει να μας προβληματιζουν τα παραπάνω. Και μπράβο του.
απο πατηρ κλεομενη
Κατι τετοια «ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και ΣΗΜΕΙΑ» που συμβαινουν γυρω μας ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ…
ΜΗΠΩΣ ΠΙΝΕΙΣ ΧΑΠΙΑ?
γιατί οι γυναίκες δεν πάνε στο Άγιο όρος (ούτε καν θηλυκά ζώα δεν επιτρέπονται), γιατί η γυναίκα θεωρείται βρώμικη λόγω της περιόδου της, γιατί θεωρείται υπεύθυνη για το προπατορικο; Ναι, για όλα αυτά φταίνε τα χάπια.
Αμήν….
Το ρήμα «φοβούμαι» δε σημαίνει στο αποστολικό ανάγνωσμα φόβο, αλλά σεβασμό. Ο Απόστολος Παύλος γράφοντας στους Εφεσίους, εννοεί τη βαθιά υπόληψη και τιμή που οφείλει να τρέφει η γυναίκα απέναντι στον άνδρα. οι ανδρες αγαπατε τας γυναικας εαυτων καθως και ο χριστος ηγαπησεν την εκκλησιαν και εαυτον παρεδωκεν υπερ αυτης δηλαδη εθυσιασθη. Ψιλα γραμματα..
και πάλι η γυναίκα παραμένει από κάτω, δηλ στη θέση που ορίζει (και της αξίζει) το δόγμα και ο νεοέλληνας. Και μπράβο σας, ιδιώτη.
ΠΥΡ – ΓΥΝΗ -ΘΑΛΑΣΣΑ… ΤΥΧΑΙΟ? Αλλα για την ιστορια η ΓΥΝΑΙΚΕΣ ξυπνησανε τα τελευταια 70 χρονια. ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ και ΑΗΔΙΕΣ. Σαν ανθρωπινη υποσταση ειναι ΙΣΟΤΙΜΗ με τον ΑΝΔΡΑ, αλλα με διαφορετικες «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ». Το αποτομο ξυπνημα της, εφερε αναστατωση στον κοινωνικο και οικογενειακο θεσμο. Δειτε με την λατρα του σπιτιου και το καθημερινο φαγητο. Τυχερος αυτος που εχει γιαγιαδες σπιτι και βοηθανε η εχουν τα φραγκα να εχουν καποια να κοιταει τα παιδια τους. Τα ταχυφαγια κανουν χρυσες δουλειες. Και το κυριοτερο απο ολα ΧΑΛΑΕΙ Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟς ΘΕΣΜΟΣ και κατεπεκτασην Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟς ΙΣΤΟς…
το χειροκρότημα ή τα γέλια για τις υπέροχες ιδέες σας.
Πες τα ρε μάγκα. ΠΕΣ. ΤΑ. Αντί η Σακελλαροπούλου να κάτσει σπίτι της να αφοσιωθεί στο μαγείρεμα και στη λάντζα, αυτή τρέχει και μαζεύει πτυχία, κάνει ταξίδια, επισκέπτεται μουσεία, αγαπάει αδέσποτα, ασχολείται με οικολογίες, κάνει εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γράφει σε επιστημονικά περιοδικά, αναλαμβάνει ανώτατες προεδρίες κλπ. Και αντί λοιπόν να σε κάνουν εσάς πρόεδρο, «Προς ΕΠΟΜΕΝΩΣ…» μας, κάνουν την άλλη με τα φεμινιστικά της και τα προσόντα της, ενώ σας αφήνουν, αδικημένο και πικραμένο, να παχαίνετε με τα πιτογυρα και να μεγαλώνετε τα μπυροκοιλια σας. Πώς να μη σπάσει μετά ο εθνικός κοινωνικός ιστός με τόσο πάχος και τόση αδικία;
Αξιαγάπητε και χαριτωμένε πιστέ. Γιατί τότε δεν χρησιμοποιήθηκε το ρήμα «σέβομαι» από την αρχή? Ποιος έκανε αυτή την βολική μετάφραση, δηλ φοβος=σεβασμός? Γιατί στο αποστολικό ανάγνωσμα τότε δεν αναφέρεται να υπάρχει απλά αμοιβαίος «φόβος» (δηλ σεβασμός…. Λολ); Εκτός βέβαια και αν μιλάμε για διαφορετικές γυναίκες από αυτές της βρώμικης περιόδου και του προπατορικού. Ψιλά γράμματα, όντως.
Όξω από την πατρίδα μου σκοταδιστές, χριστιανουαλιμπάν που φιλάτε λείψανα και παντόφλες! Δρόμοοοο
Η πατρίδα σου είναι κάπου στην Ασία ( βλέπε πακισταν κτλ). Η δικιά μου ΠΑΤΡΙΔΑ είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ και σε αυτήν ΠΙΣΤΕΥΩ.
είναι μπροστά στον νεροχύτη και στον φούρνο, ενώ η δυναμικότητα, η ανεξαρτησία της, οι ικανότητές της και οι «φεμινιστικές αηδίες» της σας παχαίνουν, σας απειλούν, σας αναστατώνουν και σας σπάνε τον εθνικό κοινωνικό ιστό, θα άξιζε τελικά να σας κάνουμε πρόεδρο Πακιστάν και όχι της Ελληνικής Δημοκρατίας.