Μια 47χρονη από τον Βόλο μπήκε στην Ιατρική Λάρισας – Στην Ιατρική και η πρώτη στις βαθμολογίες της Μαγνησίας – Χανιώτης ο πρώτος στην σχολή Ικάρων
Με το χαμόγελο στα χείλη και μια αίσθηση περηφάνειας αλλά και… ανακούφισης είδαν σήμερα τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια οι μαθητές που έγραψαν καλύτερα από όλους, οι «πρώτοι των πρώτων», όπως συνηθίζεται να τους λέμε.
Ήξεραν βέβαια πως κατά πάσα πιθανότητα με τις άριστες βαθμολογίες που είχαν συγκεντρώσει, θα πετύχαιναν την εισαγωγή τους στην πρώτη σχολή επιλογής, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών του 2019. Η επιβεβαίωση της επιτυχίας τους όμως ήρθε σήμερα και για κάποιους η χαρά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού κατόρθωσαν όχι μόνο να περάσουν στην σχολή που προτιμούσαν, αλλά το κατόρθωσαν και στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.
Με 19.317 μόρια ο Δημοσθένης Καμποσιώρας κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Μιλώντας στο protothema.gr για τη χρόνια που πέρασε ο Δημοσθένης εξηγησε ότι «δεν ήταν μια διαδικασία που διήρκησε έναν χρόνο αλλά έχει ξεκινήσει από το γυμνάσιο καθώς από τότε είχαν τεθεί οι πρώτες βάσεις. Από τότε ουσιαστικά άρχισα να διαβάζω συστηματικά επομένως η φετινή διαδικασία δεν ήταν πρωτόγνωρη για εμένα. Η αλήθεια είναι πως η βαρύτητα και η σημασία που έχουμε δώσει στις συγκεκριμένες εξετάσεις την κατέστησαν πιο ψυχοφθόρα από τις προηγούμενες κλασικές εξετάσεις του σχολείου αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι διαφορετικό και αυτό το αντιλαμβάνεται ο μαθητής μόλις τελειώσει και βγουν τα αποτελέσματα».
Ο Δημοσθένης παράλληλα τόνισε πως ήταν μια δύσκολη χρόνια γιατί «έπρεπε να ξεπεράσω κάποιες φορές τον εαυτο μου εκεί που ηθελα να τα παρατήσω, να παρατήσω τους στόχους μου γιατί είχαν έρθει και τέτοιες στιγμές. Κουραζόμουν ψυχολογικα γιατί είχα υπερβολικές απαιτήσεις και έθετα τον υψηλότερο στόχο και όταν έβλεπα ότι δυσκολεύουν τα πράγματα απογοητευομουν. Το θέμα είναι να σηκωθείς ξανά, να παλέψεις ξανά και να δώσεις την τελική μάχη χωρίς άγχος». Ο Δημοσθένης κατάφερε να εισαχθεί στην πρώτη σχολή που είχε επιλέξει. Μάλιστα όπως εκμυστηρεύτηκε στο protothema.gr την απόφαση την είχε λάβει ήδη από τότε που ήταν μαθητής του γυμνασίου. «Τότε είχα ψαχτεί μόνος μου για διάφορες απλές έννοιες όπως το ΑΕΠ, το ισοζύγιο είχα δει μετά και μια επένδυση κεφαλαίων και σκέφτηκα ότι με κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ επαγγελματικά».
Οι στόχοι του Δημοσθένη δεν σταματούν όμως εδώ. Όπως λέει: «σκέφτομαι σοβαρά του χρόνου να προσπαθήσω να εισαχθώ στο London School of Economics. Ωστόσο αν δω ότι η σχολή μου ικανοποιεί τις προσδοκίες μου και τις σκέψεις μου και μπορεί να με βοηθήσει να εξελιχθώ φυσικά θα μείνω εδώ και θα περιμένω το μεταπτυχιακό».
Στην Ιατρική Λάρισας, την πρώτη και μοναδική της επιλογή, μπήκε η 47χρονη απόφοιτη του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, Σμαράγδα Λιάτσικου, η οποία συγκέντρωσε 19.435 μόρια και εισάγεται στη μοναδική σχολή που είχε συμπληρώσει στο Μηχανογραφικό της. Η ίδια μίλησε στο magnesianews μόλις ενημερώθηκε για την επιτυχία της κατά τη διάρκεια της δουλειάς της: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν μπορώ καν να περιγράφω τη χαρά μου. Είχα βάλει μόνο μία σχολή στο Μηχανογραφικό μου και αυτή ήταν η Ιατρική Λάρισας. Πριν λίγο έμαθα ότι εισάγομαι πρώτη», ανέφερε χαρακτηριστικά η 47χρονη αριστούχος.
Η Σμαράγδα Λιάτσικου είναι εργαζόμενη σε ιδιωτική κλινική της πόλης , ως Βοηθός Νοσηλεύτρια και μητέρα δύο παιδιών 21 και 19, και κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που είχε αφήσει στη μέση και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στο σχολείο και τώρα εισάγεται στην σχολή που ήθελε την Ιατρική Λάρισας.
Με την υψηλότατη βαθμολογία που συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, η απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, Ευανθία Λεφάκη, κατόρθωσε και «έπιασε» τον στόχο της που ήταν η εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Ευανθία Λεφάκη εισήχθη μάλιστα στην 2η θέση στην Σχολή της επιλογής της και πλέον ξεκινά για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Στις Πανελλήνιες εξετάσεις συγκέντρωσε 19.186 μόρια και αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα στους πρώτους στη Μαγνησία, όπως αναφέρει ο taxydromos.gr.
«Χαράς Ευαγγέλια» για την οικογένεια Γλακουσάκη στην Κρήτη, αφού η 18χρονη Σίσσυ κατάφερε μία μεγάλη επιτυχία για την ίδια και πλέον ο δρόμος για τη σχολή των ονείρων της είναι ελάχιστα βήματα μακριά. Η Σίσσυ Γλακουσάκη κατάφερε να περάσει τρίτη στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και περιμένει με ανυπομονησία, πλέον, να ταξιδέψει στην Αθήνα και να βρει σπίτι για τα υπέροχα φοιτητικά χρόνια που έρχονται. Η νεαρή κοπέλα μίλησε στο neakriti.gr για την επιτυχία της, για τα 18.189 μόρια που έβγαλε και για το λόγο που επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέρασα σ’ αυτή τη σχολή. Ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό και τα κατάφερα να μπω. Δεν το περίμενα βέβαια ότι θα μπω τρίτη στη σχολή μου» λέει η Σίσσυ. Η ίδια, όπως αναφέρει, επέλεξε αυτή τη σχολή γιατί «και οι δύο μου γονείς είναι πολιτικοί μηχανικοί. Κατά κάποιον τρόπο είχα ζήσει τη δουλειά και μου άρεσε. Μετά είδα και τα μαθήματα στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με ενδιέφεραν και την επέλεξα».
Ο Μανώλης Αρχοντάκης από τα Χανιά, είδε τους κόπους του να ανταμοίβονται καθώς κατάφερε να εισαχθεί στην σχολή της επιλογής του. Ο Μανώλης, ήταν μαθητής του 2ου Λυκείου Χανίων και με συστηματικό διάβασμα συγκέντρωσε 19.140 μόρια, στο δεύτερο πεδίο, οπότε και πέτυχε την εισαγωγή του στην σχολή Ικάρων στο τμήμα των ιπτάμενων. Ο ίδιος δήλωσε στο flashnews.gr, ότι είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να εισαχθεί, στην πρώτη του επιλογή και μάλιστα μπήκε πρώτος στο τμήμα. Όπως αναφέρει, ήθελε από το νηπιαγωγείο κιόλας, να γίνει πιλότος και είναι περήφανος που θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.
Μεγάλη διάκριση για την πρώτη των πρώτων στη Φθιώτιδα σε μια σχολή με μεγάλη ζήτηση. Η Μαρία Τσαμαδιά του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, ήταν η μαθήτρια που «έσπασε τα κοντέρ» στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου και με την επίδοσή της είχε πει στο LamiaReport, ότι στοχεύει στην Οικονομική Σχολή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), μία από τις υψηλότερες σε βάσεις στο φετινό μηχανογραφικό. Η Μαρία πήγε εξαιρετικά και στα αγωνίσματα και κατάφερε να περάσει στην 2η θέση από τους υποψηφίους των ημερήσιων ΓΕΛ που διεκδικούσαν τις 11 πολύτιμες θέσεις! «Ο στόχος επετεύχθη! Το Οικονομικό της ΣΣΑΣ ήταν από την αρχή ο στόχος μου και νομίζω ότι και η τελική σειρά δικαίωσε την προσπάθεια μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο Ανταχόπουλου – Ψυχογιού, στους καθηγητές μου στο 5ο Λύκειο και στους ανθρώπους που με προετοίμασαν για τα αγωνίσματα, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κκ Φώτη Παπίστα, Ηρακλή Οικονόμου και Άκη Ανανιάδη».
Μεταξύ των πρώτων εισακτέων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι και δύο μαθητές από τη Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος για την Πηνελόπη Ξένου, η οποία εισάγεται πρώτη στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 19.422 μόρια και τον Ραχμάν Λούμι, πρώτο εισακτέο στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.
Οι δύο αριστούχοι μίλησαν στο thestival.gr για την επιτυχία τους, τους στόχους τους στη μετέπειτα πορεία τους ενώ δεν παρέλειψαν να στείλουν και το δικό τους μήνυμα στους υποψηφίους που θα ριχτούν φέτος στη «μάχη» των πανελλαδικών.
«Νιώθω πολύ χαρούμενη, πολύ ενθουσιασμένη. Είναι μια νέα αρχή», δήλωσε αρχικά η Πηνελόπη Ξένου αναφορικά με την επιτυχία της να μπει πρώτη στη Νομική ενώ πρόσθεσε πως περιμένει με ανυπομονησία τη φοιτητική ζωή.
Όπως σημείωσε, στόχος της πλέον αποτελεί να είναι επιμελής ως φοιτήτρια και να ολοκληρώσει της σπουδές της καθώς επίσης και να ξεκινήσει νέες δραστηριότητες αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «εδώ και δύο χρόνια ήμουν αφοσιωμένη αποκλειστικά μόνο στα μαθήματα».
Επιθυμία της Πηνελόπης είναι αφού ολοκληρώσει τις σπουδές τις στη Νομική να φύγει στο εξωτερικό για κάποιο μεταπτυχιακό και στη συνέχεια να εργαστεί εκεί.
Παράλληλα, απευθυνόμενη σε όσους θα καταβάλουν τη δική τους προσπάθεια τη χρονιά που έρχεται για να πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή, η Πηνελόπη σημειώνει:
«Είναι σίγουρα μια δύσκολη χρονιά αλλά ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, δεν είναι κάτι ανυπέρβλητο. Χρειάζεται πολλή υπομονή», υπογραμμίζει.
Άκρως ικανοποιημένος με την επιτυχία του δηλώνει και ο Ραχμάν Λούμι, πρώτος εισακτέος στο τμήμα πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με 18.640 μόρια.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο thestival.gr, «ήταν μια δύσκολη χρονιά, που πρέπει να καταβάλεις αγώνα, αλλά στο τέλος ο κόπος ανταμείβεται».
Παράλληλα δηλώνει ανυπόμονος να ζήσει τη φοιτητική ζωή, η οποία κατά τον ίδιο αποτελεί «όνειρο για κάθε μαθητή.
Εν αντιθέσει με το κύμα των νέων που θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ο Ραχμάν δηλώνει πιστός στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.
«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο ενός μεταπτυχιακού στο εξωτερικό. Ωστόσο στο τέλος θα ήθελα να γυρίσω και να εργαστώ εδώ», σημειώνει χαρακτηριστικά και διερωτάται: «Όλος ο κόσμος στην Ελλάδα έρχεται, εμείς θα φύγουμε;»
Όπως τονίζει ο Ραχμάν, ένα από τα μυστικά για την επιτυχία στις Πανελλαδικές είναι ο εκμηδενισμός του άγχους, όσο κι αν αυτό φαίνεται δύσκολο. «Η ψυχολογία είναι το 70% της επιτυχίας», επισημαίνει.
Συστηματική μελέτη καθόλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής και όχι άγχος είναι το «μυστικό» της επιτυχίας και του Κωνστντίνου Μανώλα που ανήκει στους «πρώτους των πρώτων» ανά την Ελλάδα στην πιο περιζήτητη σχολή της Ελλάδος την Ιατρική Αθήνας.
Ο 17χρονος Κωνσταντίνος μπαίνει 7ος στην Ιατρική Αθήνας και αποκαλύπτει στο «protothema.gr» το μυστικό που ανοίγει τις πύλες τις πλέον περιζήτητης σχολής και μάλιστα με άριστα: «Διάβαζα αλλά δεν έκανα μόνο αυτό» λέει ο Κωνσταντίνος. «Εκανα αθλητισμό έβγαινα με τους φίλους μου και γενικότερα έκανα πράγματα χωρίς άγχος που με ευχαριστούσαν. Μελετούσα συστηματικά και προφανώς για να φθάσεις στις Πανελλαδικές και να γράψεις καλά δεν πρέπει να υπάρχουν κενά από προηγούμενες χρονιές», λέει ο νεοεισερχόμενος φοιτητής πλέον ο οποίος τονίζει «οτι χρειάζεται καθαρό μυαλό για να καταφέρει ο υποψήφιος να αποδώσει όλα όσα ξέρει οπότε όσο κλισέ και αν ακούγεται δεν χρειάζεται άγχος». Στην ερώτηση γιατί αποφάσισε να σπουδάσει Ιατρική ο αριστούχος απόφοιτος της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης τονίζει οτι αν και αρχικά δεν το σκεφτόταν ωστόσο ύστερα από επίσκεψη στο ιατρείο της μητέρας του άρχισε να το εξετάζει ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την Κλασσική Χειρουργική ή με την Ψυχιατρική. Ως συμβουλή σε αυτούς που ξεκινούν τώρα την Γ λυκείου ο Κωνσταντίνος λέει: «Να κάνετε αυτά που θέλετε εσείς και όχι αυτά που θέλουν οι άλλοι».
Δείτε βίντεο: Πανελλαδικές 2019: Οι «πρώτοι των πρώτων» πανηγυρίζουν την επιτυχία τους
Πρώτη στην Ιατρική Θεσσαλίας 47χρονη νοσηλεύτρια
Ένας πραγματικός θρίαμβος επιβράβευσης για την προσπάθεια και το «θέλω» είναι η πρωτιά που κατέκτησε η 47χρονη Σμαράγδα Λιάτσικου, από τον Βόλο, η οποία πέρασε πρώτη στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με 19.435 που αποτελεί ρεκόρ για τη σχολή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική σχολή που είχε δηλώσει η Σμαράγδα Λιάτσικου στο μηχανογραφικό της, αφού επιθυμία της ήταν να περάσει στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και να είναι δίπλα στο σπίτι της.
Ο θρίαμβος δεν την ξάφνιασε, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Τελειώνοντας το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου πήρα την απόφαση να μπω σε ιατρική σχολή. Διάβαζα με πρόγραμμα και ήταν στόχος ζωής, παρά το γεγονός ότι είμαι μητέρα δύο παιδιών, 19 και 21 ετών, και παράλληλα εργάζομαι ως νοσηλεύτρια σε κλινική του Βόλου. Οι συνάδελφοί μου με βοηθούσαν και με στήριζαν ακόμη και με τα ωράρια και πάρα πολλές φορές κρατούσαν τα βιβλία για να μου συμπαρασταθούν», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπλήρωσε:.
«Όταν έμαθα για την επιτυχία μου πριν από δύο μήνες περίπου, τότε που βγήκαν τα μόρια ήταν τεράστια και όλοι με συνέχαιραν γνωστοί και φίλοι, ειδικά για το γεγονός ότι τα κατάφερα χωρίς φροντιστήριο. Και οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και στην καθηγήτρια Ελένη Νταβέλη που ήταν δίπλα μου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χανιώτης μαθητής πέρασε πρώτος στην σχολή Ικάρων
Συγκέντρωσε 19.140 μόρια και δηλώνει χαρούμενος που οι κόποι του ανταμείφθηκαν. Ο Μανώλης Αρχοντάκης, είδε τους κόπους του να ανταμοίβονται καθώς κατάφερε να εισαχθεί στην σχολή της
επιλογής του
Ο Μανώλης, ήταν μαθητής του 2ου Λυκείου Χανίων και με συστηματικό διάβασμα συγκέντρωσε 19.140 μόρια, στο δεύτερο πεδίο, οπότε και πέτυχε την εισαγωγή του στην σχολή Ικάρων στο τμήμα των ιπτάμενων.
Ο ίδιος δήλωσε στο flashnews.gr, ότι είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να εισαχθεί, στην πρώτη του επιλογή και μάλιστα μπήκε πρώτος στο τμήμα.
Όπως αναφέρει, ήθελε από το νηπιαγωγείο κιόλας, να γίνει πιλότος κα είναι περήφανος που θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.
Βάσεις: Tο σχολείο των ρεκόρ -Πέρασαν όλοι οι μαθητές του
Ούτε ένας μαθητής δεν έμεινε εκτός σχολής στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το σχολείο, όταν ανακοινώθηκαν οι Βάσεις 2019, οι μαθητές της Γ΄ τάξης είδαν ότι εισήχθησαν όλοι σε σχολές υψηλής ζήτησης.
Μάλιστα την χαρά τους, οι υπέυθυνοι του σχολείου την μοιράστηκαν και στα social media.
«Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες της Γ´ τάξης του σχολείου μας που πέρασαν σε ποσοστό 100/100 σε Ανώτατες Σχολές υψηλής ζήτησης και μεγάλης δυσκολίας!!! Παιδιά, είμαστε πολύ περήφανοι για εσάς και σας ευχόμαστε καλή ακαδημαϊκή πορεία!!!!», έγραψε στο λογαριασμό του το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο.
Βάσεις 2019: Μπήκε στο πανεπιστήμιο γράφοντας μόνο το όνομά του
Στις φετινές βάσεις 2019, μαθητής εισήχθη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με μόλις 4,7. Όπως δείχνουν τα στοιχεία για τις βάσεις 2019, ο χαμηλότερος βαθμός εισαγωγής από το Γενικά Λύκεια είναι 4.737 μόρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.
Ακόμα χαμηλότερες βαθμολογικές επιδόσεις είχαμε στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ. Στα επαγγελματικά Λύκεια με μόλις 840 μόρια, δηλαδή με βαθμό 0,8, υποψήφιος μπαίνει στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης. Αλλος υποψήφιος, με μόλις 845 μόρια, εισέρχεται στο τμήμα πολιτικών μηχανικών της Πάτρας.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το πρωί η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Σκάι, ενα ποσοστό μαθητών από τα Γενικά Λύκεια της τάξης του 25% μπαίνει στο πανεπιστήμιο με βαθμοί κάτω από την βάση του 10, ενώ στα επαγγελματικά Λύκεια το ποσοστό ανεβαίνει στο 40%.
Κεραμέως για βάσεις: Δεν νοείται εισαγωγή με βαθμολογία 0,8!
Τον έντονο προβληματισμό της για την πτώση των βάσεων και την είσοδο σε πανεπιστημιακά τμήματα με βαθμούς κάτω από τη βάση εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία έχει προαναγγείλει την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.
Σχολιάζοντας τις χαμηλές βαθμολογίες, με τις οποίες εισήχθησαν μαθητές σε σχολές ΑΕΙ, τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ότι η κυβέρνηση «έχει από καιρό πει ότι πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα ορίζεται από την Πολιτεία και από εκεί και πέρα να μπορεί κάθε Πανεπιστήμιο να ορίζει, εάν θέλει, ακόμη υψηλότερη βάση».
«Τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να μας προβληματίσουν, όπως έκανα εγώ όταν είδα σήμερα ότι μπαίνει στο Πανεπιστήμιο ένας μαθητής με βαθμολογία 0,8», είπε η Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για αλλαγή, η οποία όμως, όπως τόνισε, θα γίνει μετά από ευρύ κοινωνικό διάλογο.
Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, λόγω της οποίας δεν μπορούν για τα επόμενα δέκα χρόνια να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.
«Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών»
Σε ότι αφορά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας τόνισε τα εξής: «ήδη όλα τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία όλης της χώρας, ενώ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών».
«Η κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να μαθαίνουν την τελευταία στιγμή πού διορίζονται», τόνισε σε αυτό το πλαίσιο η Νίκη Κεραμέως.
Για το άσυλο
Σε ότι αφορά την διάταξη για την κατάργηση του ασύλου, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση ψήφισε «μια καθαρή διάταξη, χωρίς »παραθυράκια» για κανέναν, ώστε όλοι –και οι αστυνομικοί – να κάνουν αυτό που γίνεται σε κάθε δημόσιο κτήριο».
«Έχουν γίνει πολλές προπαρασκευαστικές ενέργειες, με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ώστε να τηρηθεί ο νόμος», συμπλήρωσε.
Κατέληξε ωστόσο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει «διάχυτη η αίσθηση ότι στο Πανεπιστήμιο θα μπορεί ο καθένας να μιλάει ελεύθερα, καθώς ψηφίσαμε μια διάταξη που αποκαθιστά το άσυλο στην ουσιαστική του έννοια, που επιτρέπει σε όλους να μιλούν ελεύθερα μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων».