Η διατροφή μας τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει τριπλάσια ζάχαρη και διπλάσιο αλάτι.
Τι είναι όμως πιο επικίνδυνο για την υγεία μας; Την απάντηση έδωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Υγεία Πάνω Απ’ Όλα» ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης. Ο κ. Στεφανάδης επισήμανε ότι η επί μακρόν κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων, τόσο ζάχαρης όσο και αλατιού, συνιστά απειλή για τον οργανισμό. Για εκείνους που έχουν αρτηριακή πίεση ή τάση να ανεβάζουν αρτηριακή πίεση, το αλάτι είναι πιο βλαβερό, ενώ και για όσους έχουν σακχαρώδη διαβήτη, η ζάχαρη συνιστά απειλή.
Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα είναι πως παν μέτρον άριστον! Σχετικές έρευνες παρουσίασε στην εκπομπή ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος Λάμπρος Μελίστας, ο οποίος επισήμανε κάποιες ασθένειες από τις οποίες μπορεί να νοσήσει μακροπρόθεσμα ο οργανισμός, όταν γίνεται υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Δείτε το βίντεο για να μάθετε σε ποια προϊόντα βρίσκεται κρυμμένη η ζάχαρη και πολλά ακόμα…