Γέμισε η πλατεία «Ποταμού» από κόσμο στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Χριστοφή Κορωναίου στη Νίσυρο

0
143

Πολύς κόσμος και στελέχη της Πατριωτικής Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης της Νισύρου (ΠΕΚΑΝ) γέμισαν την πλατεία του «Ποταμού» στο Μανδράκι της Νισύρου, την Παρασκευή 19 Απριλίου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΠΕΚΑΝ, του Δημάρχου Χριστοφή Κορωναίου. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Ηγούμενο της Παναγίας Σπηλιανής τον Αρχιμανδρίτη Στέφανο και τους ιερείς Πάτερ Νικόλαο και πάτερ Χαράλαμπο. Μετά το πέρας του αγιασμού ο δήμαρχος μίλησε στο συγκεντρωμένο κόσμο.

«Από αυτό εδώ το σημείο ξεκίνησε ο νικηφόρος αγώνας μας το 2014 με την πρωτοφανή διαφορά νίκης των 210 ψήφων. Σήμερα εδώ και πάλι ξεκινά ο νικηφόρος αγώνας μας για το αύριο της Νισύρου», είπε ο Δήμαρχος στο ξεκίνημα της ομιλίας του έκανε αναφορά στην κατάσταση του που βρισκόταν ο Δήμος το 2014 και στην κατάσταση που είναι σήμερα. Είπε χαρακτησιστικά «Πριν από 5 χρόνια ο λαός της Νισύρου έδωσε την απάντησή του στους αυτόκλητους ιδιοκτήτες της Νισύρου και μας έδωσε επίμονα την εντολή να ξεκινήσουμε το μεγάλο και δύσκολο αγώνα να βγάλουμε τη Νίσυρο από το τέλμα και την διαφθορά, να μετατρέψουμε τη Νίσυρο των λίγων, στη Νίσυρο όλων των Νισύριων, να προστατέψουμε τους πολλούς και να αλλάξουμε την Νίσυρο.

Πετύχαμε να αλλάξουμε τη Νίσυρο σε όλα τα επίπεδα σε όλους τους τομείς.

Αναλάβαμε την ευθύνη στα δύσκολα χρόνια των μνημονείων, στα χρόνια των δυο βουλευτικών εκλογών όπου τα πάντα είχαν παγώσει, των δύο μεγάλων απεργιών, της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, των εσωτερικών προβλημάτων.  Αγωνιστήκαμε κι ενώσαμε δυνάμεις για να ανταπεξέλθουμε όλες τις δυσκολίες μαζί και την απειρία μας. Κάναμε λάθη, αλλά λάθη δεν κάνει μόνο εκείνος που δεν κάνει τίποτα.

Η Νίσυρος του σήμερα δεν έχει καμμιά σχέση με τη Νίσυρο που παραλάβαμε το 2014.

Παραλάβαμε ένα δήμο Νισύρου χρεωκοπημένο με άδεια ταμεία με μια Νίσυρο της οπισθοδρόμησης, των σκουπιδιών παντού, ένα δήμο των εκατοντάδων  τιμολογίων. Αυτοί τη Νίσυρο άφησαν πίσω τους αυτοί που σήμερα θέλουν ξανά την εξουσία και αυτόν τον εφιάλτη επιθυμούν να ξαναφέρουν στη Νίσυρο,  αυτοί που περιφρόνησαν την πλειοψηφία του λαού της Νισύρου, αυτοί που τους ενδιέφεραν μόνο οι δικοί τους άνθρωποι, αυτοί αυτοπαρουσιάζονται σήμερα, ξανά, ως επίδοξοι σωτήρες. Έχουν το θράσος να μιλούν για αλλαγή, ενώ δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει ότι το σύνθημά τους δεν είναι αλλαγή αλλά παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος. Να γυρίσουν πίσω επιθυμούν, για να ξαναγυρίσουν και την Νίσυρο πίσω στον εφιάλτη του παρελθόντος. Η μεγάλη  αλλαγή ξεκίνησε το 2014 και πήρε σταθερά θεμέλια το 2017 με την ομαλότητα που επήλθε στην δημόσια διοίκηση.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Παραλάβαμε ένα δήμο με 200 χιλιάδες ευρώ για τις πληρωμές των υπαλλήλων και σήμερα έχουμε ένα πανίσχυρο οικονομικά δήμο των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Παραλάβαμε ένα δήμο όπου παρακαλούσαν τη ΛΑΒΑ να τους δώσει προκαταβολικά χρήματα για να πληρώσουν τους υπαλλήλους και σήμερα έχουμε τόσο απόθεμα όσο δεν είχε ποτέ στην ιστορία του ο δήμος μας.

Αντιμετωπίσαμε την ανθρωπιστική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν συμπατριώτες μας και ιδρύσαμε το κέντρο αλληλεγγύης που παρέχει φαγητό και στέγη σε ορισμένους συμπατριώτες μας. Μαζί με την εκκλησία χέρι χέρι, δίνουμε λύση σε πολλά κοινωνικά προβλήματα. Μαζί με τον Παπα Στέφανο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου-Νισύρου κ. Ναθαναήλ συνεργαζόμαστε για το καλό της κοινωνίας.

Στηρίξαμε τη δημόσια εκπαίδευση και όλα τα σχολεία με ότι μας ζήτησαν, με ότι θέλουν. Αγοράσαμε υπολογιστές σε όλα τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου.

Μαζί με την εταιρία του Γυαλιού ΛΑΒΑ αλλάξαμε το τοπίο της Νισύρου με τα έργα και τις μελέτες. Συμβάλαμε στο να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στο Γυαλί, και θα αυξηθούν και άλλο. Συμβάλαμε στο να αυξηθεί ο μισθός όλων των εργαζομένων στο Γυαλί, αύξηση πρωτοφανή στις μέρες που ζούμε.

Παραλάβαμε μια Νίσυρο με συγκεκριμένα όρια και τη μεγαλώσαμε με την επανάκτηση του ανατολικού τμήματος του Γυαλιού.

Παραλάβαμε μια Νίσυρο χωρίς διεθνή προβολή και σήμερα έχουμε μια Νίσυρο παγκόσμια αναγνωρισμένη, μια Νίσυρο που την επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, πληθώρα υπουργών, με διεθνή προβολή σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, με καθημερινές αναφορές στον τύπο.

Παραλάβαμε μια Νίσυρο με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και σήμερα έχουμε μια Νίσυρο της ανάπτυξης και της ευημερίας λόγω της αύξησης επισκεψιμότητας.

Παραλάβαμε μια Νίσυρο της περιβαλλοντικής ανευθυνότητας και επικινδυνότητας όπου έκαιγαν τα σκουπίδια κάθε εβδομάδα με εκπομπές αερίων επικίνδυνων στην ανθρώπινη υγεία και σήμερα έχουμε ΧΥΤΑ, έχουμε ΧΑΔΑ, έχουμε σχεδόν έτοιμη τη δημοπράτηση του βιολογικού καθαρισμού. Θέσαμε σε ισχύ μαζί με τους τοπικούς συλλόγους πρόγραμμα της ανακύκλωσης.

Παραλάβαμε μια Νίσυρο όπου για να πάς στο λιμάνι σκόνταφτες στις λακούβες και για να πάς στο φούρνο ήθελες ειδικά παπούτσια, και σήμερα έχουμε τον καλύτερο δρόμο εισόδου στο Μανδράκι.

Παραλάβαμε ένα Δήμο όπου δεν γνώριζε την περιουσία του και σήμερα σιγά σιγά νομιμοποιούμε όλη την περιουσία του Δήμου μας.

Παραλάβαμε ένα σφαγείο της περιφέρειας παρατημένο και σήμερα μετά τα εγκαίνια το 2017 έχουμε κανονική άδεια και βρισκόμαστε στο δρόμο για δεύτερη γραμμή βοειδών.

Παραλάβαμε μια ΔΕΥΑΝ καταχρεωμένη με τους υπαλλήλους να μην μπορούν να πληρωθούν και σήμερα οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΝ έγιναν υπάλληλοι του Δήμου με σταθερό μισθό.

Έχουμε πολλά να πούμε έως τις εκλογές.»

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια έκανε αναφορά σττο μεγάλο χάσμα που χωρίζει «το συνοθύλευμα των συμφερόντων», όπως είπε, που απαρτίζουν την αντίπαλη παράταξη. «Η παράταξη μας, ολοι οι συνεργάτες μου, είμαστε περήφανοι για την ανιδιοτελή προσφορά μας  και το έργο που έχει επιτελεσθεί τα τελευταία τέσσεράμισυ χρόνια, είμαστε δυό φορές υπερήφανοι για το ήθος, τον πολιτικό πολιτισμό με τον οποίον αντιμετωπίζονται όλες οι καταγγελίες και επιθέσεις εναντίον της δημοτικής αρχής» είπε χαρακτηριστικά. Έκανε αναφορά στο μεγάλο θέμα της εγκατάστασης μονάδας ηλεκτρισμού από το πεδίο υψηλής ενθαλπίας της γεωθερμίας, «Απέναντι στον κυνισμό των λεγομένων από το συνοθύλευμα των συμφερόντων (ο υποψήφιος τους δεν έχει λόγο, ούτε έχει τίποτα να πεί) υπάρχει η συλλογική μνήμη. Τίποτα και κανένας δεν ξεχνιέται. Δεν παραγράφεται το παρελθόν της Νισύρου ούτε το παρελθόν κανενός. Κοιτάξτε ποιοι απαρτίζουν αυτή την ομάδα απέναντι μας. Δεν παραγράφονται οι πρακτικές του παρελθόντος. Ο υποψήφιος δήμαρχος τους είναι ο πιο ένθερμος οπαδός της εγκατάστασης μονάδας γεωθερμίας στη Νίσυρο. Λέω οπαδός γιατί για αυτόν και για μερικούς υποστηρικτές του με χρήμα, όλα είναι χρήμα, η γεωθερμία είναι χρήμα, όχι καταστροφή της πατρίδας, το χρήμα τους ενδιαφέρει. ΔΕΝ τους ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ η Νίσυρος, μόνο το χρήμα. Τα σχέδια της ΔΕΗ είναι να γίνει το εργοστάσιο στα χωράφια του υποψήφιου, στην Αγιά Ειρήνη. Υπάρχουν σχέδια, υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν γραπτά», και συνέχισε, «οι ύβρεις που εκτοξεύουν όλα αυτά τα στοιχεία της παραοικονομίας δεν μας αγγίζουν, μας τιμούν. Εμείς σας βλέπουμε όλους στα μάτια, βλέπουμε στα μάτια ολόκληρο το λαό της Νισύρου με ειλικρίνεια και με καθαρό πρόσωπο….. Σε αυτές τις εκλογές, οι πολίτες της Νισύρου θα ψηφίσουν έχοντας να συγκρίνουν το τι έχει γίνει αυτά τα τεσσεράμισυ χρόνια σε όλους τους τομείς και κυρίως  κρίνοντας και συγκρίνοντας πού ήταν ο τόπος μας τεσσεράμισυ χρόνια πριν και πού είναι σήμερα. Αυτές τις δύο εικόνες θα βάλουν πλάι – πλάι. Από τη μία τη Νίσυρο του παρελθόντος της απραξίας και της διαφθοράς και από την άλλη τη Νίσυρο της προόδου και των έργων. Από τη μια η παράταξη με το μόνο που έχει να πεί είναι μηδενισμός των πάντων και από την άλλη η ΠΕΚΑΝ που δίνει την ελπίδα της ανάπτυξης και της ευημερίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Από τη μια είναι ο Χριστοφής υποψήφιος δήμαρχος και από την άλλη υπάρχει ένα απρόσωπο σχήμα με συγκρουόμενα συμφέροντα και ένα άβουλο υποψήφιο. Τελειώνοντας ο Δήμαρχος είπε «Και κάτι ακόμη, όλοι εμείς, όλος ο λαος της Νισύρου έχουμε δημοκρατικό καθήκον να αποτρέψουμε τις δυνάμεις αυτές να καταφέρουν τον στόχο τους, για να μην καταστρέψουν το έργο που συντελείται τα τελευταία 4.5 χρόνια, για να μην ξανακάνουν την Νίσυρο αόρατη, περιθωριακή, ασήμαντη, ακυρώνοντας τις πολύπλευρες παρεμβάσεις που προωθούνται συστηματικά. Εύχομαι σε όλους μας καλή δύναμη στο μεγάλο αγώνα μπροστά μας και Καλό Πάσχα»

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ