“Οινοποιείο Παπακωνσταντίνου”: Με σεβασμό στην ποιότητα, αγάπη, αφοσίωση και μεράκι

6
6532

 

 “Οινοποιείο Παπακωνσταντίνου”

«Η ενασχόλησή μας με την καλλιέργεια του αμπελιού και την παραγωγή κρασιού ξεκινάει από το έτος 2000.

Η αρχή έγινε από τον Ζαχαρία Παπακωνσταντίνου τελείως ερασιτεχνικά με μία μικρή ποσότητα παραγωγής.

Η αγάπη και το πάθος του  για το κρασί ήταν η αφορμή για να κάνουμε το μεράκι μας δουλειά και να ξεκινήσουμε επαγγελματικά την παραγωγή οίνου.

Δημιουργήσαμε το δικό μας οινοποιείο με αγάπη, προσήλωση και επίμονη φροντίδα, έχοντας ως προτεραιότητα την ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από την καλλιέργεια, στην οινοποίηση και, από εκεί, στην εμφιάλωση.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Κω, βρίσκονται οι αμπελώνες μας, όπου είναι φυτεμένες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Syrah και Merlot.

Η παραγωγή των σταφυλιών, γίνεται στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας κοντά στην περιοχή του Ασκληπιείου, όπου η θαλάσσια αύρα και η καταλληλότητα του εδάφους δημιουργούν το μικροκλίμα για την ανάδειξη των επιλεγμένων ελληνικών και διεθνών ποικιλιών.

Η καλλιέργεια έχει ως βασικό κριτήριο το σεβασμό στην ποιότητα, με ελάχιστες παρεμβάσεις φυτοπροστασίας στοχεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο στη φυσική ανάπτυξη των φυτών».

Πρόκειται για ένα οικογενειακό οινοποιείο μικρής κλίμακας παραγωγής, που αποτελεί τη συνισταμένη πολυετούς ενασχόλησης και αφοσίωσης με την καλλιέργεια και την παραγωγή οίνου.

Με σεβασμό στην οινική παράδοση του νησιού και έχοντας δημιουργήσει μια αρμονική συνύπαρξη ποικιλιών, βελτιστοποιούμε το τελικό προϊόν με γνώση και μεράκι, χρησιμοποιώντας νέας τεχνολογίας μηχανήματα.

ΚΡΑΣΙΑ

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – SAUVIGNON BLANC

Διαυγές λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες.
Έντονα αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και βοτάνων.
Στο στόμα ευχάριστο, με ισορροπημένη οξύτητα χωρίς ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, που καταλήγει σε λουλουδένια και λεμονάτη επίγευση.

Εξαιρετική επιλογή για λευκό κρέας, πράσινα λαχανικά όπως επίσης για ψάρια και θαλασσινά.

Σερβίρεται στους 10 – 12 °C

ΑΣΥΡΤΙΚΟ

Διαυγές αχυροκίτρινο χρώμα με χρυσαφένιες ανταύγειες.
Αρώματα κίτρου αλλά και ορυκτώδεις νότες, συνυπάρχουν αρμονικά με νύξεις δρυός και βανίλιας.
Στο στόμα πλούσιο με αυστηρή οξύτητα που ισορροπεί όμορφα με την λιπαρή αίσθηση του ουρανίσκου.
Μέτριας διάρκειας επίγευση, με όμορφη αρωματική εξέλιξη στο στόμα.

Συνοδεύεται όμορφα με ψάρια και θαλασσινά.

Σερβίρεται στους 10 – 12 °C

CABERNETSYRAH

Ένα ιδιαίτερο χαρμάνι από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Syrah που ωρίμασαν για 15 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Η μύτη του ώριμη και πολύπλοκη που παραπέμπει σε αρώματα αποξηραμένου σύκου, δαμάσκηνου, μαύρων φρούτων, μπαχαρικών, καπνού και βανίλιας.
Στο στόμα είναι πληθωρικό και συμπυκνωμένο. Η οξύτητά του ισορροπημένη όπως και το σώμα του που βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τις πλούσιες ταννίνες και καταλήγει σε μπαχαρένια μακρά επίγευση.

Η καλύτερη επιλογή για χοιρινό κρέας, αλλαντικά και κίτρινα τυριά.

Σερβίρεται στους 16 – 18 °C

MERLOT

Οίνος προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης παλαιωμένος σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 13 μήνες με βαθύ ρουμπινί χρώμα.
Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών, κέδρου και σοκολάτας.
Στο στόμα είναι πλούσιο με όμορφες ταννίνες με επίγευση μακράς διάρκειας.

Δοκιμάστε το με κόκκινο κρέας, λαδερά και αλλαντικά.

Σερβίρεται στους 16 – 18 °C

 

 

Από το 2012 ξεκίνησε επαγγελματικά την παραγωγή και προώθηση οίνου δίνοντας όπως πάντα έμφαση κυρίως στην ποιότητα.

Η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου του έδωσε τη δύναμη να συνεχίσει.

Την επιχείρηση συνεχίζει ο γιος του Αιμίλιος Παπακωνσταντίνου ένας νέος με όρεξη και την ιδια αγάπη για το κρασί.

Το κρασί διατίθεται σε εστιατόρια της Κω σε κάβες και σούπερ μάρκετ.

Facebook:papakonstantinouwinery

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!
    ΑΚΕΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!
    ΑΙΜΙΛΙΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΒΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ,
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!

  2. Πράγματι η ποικιλία κρασιών Παπακωνσταντινου είναι υψηλών προδιαγραφών! Η αρωματική επιγευση και η ποιότητα ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνωστη!Προσωπικά τα έχω δοκιμάσει ΟΛΑ αρκετές φορές και η προτιμηση μου είναι πια σταθερή αξία! Συγχαρητήρια στον Ζαχαρια και Αιμίλιο που ειναι οινοποιοι με ζέση και σεβασμό στους καταναλωτες!!!

  3. Θεωρω πάντα τα κρασιά ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ** ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ!!!** Είναι η επιτομή της γεύσης !!!Τα πλούσια αρώματα και η επιγευση ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνωστη !!! Η υψηλή ποιότητα και ο ζήλος των οινοποιων ,Ζαχαρια και Αιμιλιου,αξίζουν τα πιο εγκάρδια ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΜΟΥ! !!

  4. Βρέθηκα στην Κω και δοκίμασα αρκετά κρασιά. Με κέρδισαν τα κρασιά Παπακωνσταντίνου. Το Cabernet syrach , όπως και το merlot , μου κούρσεψαν τη γεύση. «Κουρσαρος» ο τίτλος για μένα. Άψογη η μαλαγουζια και το ασσυρτικο .Κρασιά με ονοματεπώνυμο:Παπακωνσταντίνου.

  5. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η παραγωγή κρασιού στην Κω βρίσκεται στα πάνω της…Πολύ καλές χρονιές και ωραία κρασία από την οικογένεια Παπακωνσταντίνου. Άνοιξα ένα cabernet-syrah σε παρέα Ιταλών και ενθουσιάστηκαν – και αυτό λέει πολλά λόγω των απαιτήσεων του κοινού. Μπράβο, μας κάνετε περήφανους για τον τόπο μας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ